Christian Travel > Circuite Romania 2021 > Curtea de Arges-Transfagarasan

Curtea de Arges-Transfagarasan

4 stele

Curtea de Arges - Romania

Circuit, Demipensiune

Transport: Autocar

Valabilitate oferta: 14.04.2021 - 15.04.2021, 2 zile / 1 noapte

595 Lei / Persoana

Excursie cu plecare din Constanta

REZERVA OFERTA

Detalii oferta

Primavara pe Arges in Jos
Circuit autocar 2 zile
14.04 – 15.04.2021 
 
Manastirea Curtea de Arges – Transfagarasan – Lacul Vidraru - 
Curtea Domneasca Targoviste (Turnul Chindiei)
   
Ziua 1 / 14.04.2021:     CONSTANTA – CURTEA DE ARGES – VIDRARU (425 km): 
Plecare din Constanta de la sediul agentiei la ora 06:00. In drumul nostru spre valea raului Arges vom face un popas la Curtea de Arges, fosta capitala a Țării Românești, unde vom vizita: Manastirea Curtea de Arges, remarcabila splendoare arhitecturală din vremea domnitorului Neagoe Basarab, edificiu religios ce poartă cu sine  secole de istorie, civilizație și cultură, dar și frumoasa legendă a Meșterului Manole. Legenda spune că Meșterul Manole, încercând să construiască  mânăstirea, și lovindu-se de grele obstacole (ceea ce construia ziua, se dărâma in timpul noptii),  recurge la sacrificiul suprem și își zidește propria soție, pe Ana, într-unul din zidurile exterioare ale mânăstirii, aceasta fiind singura solutie ca edificiul să poată fi ridicat. Sacrificiul uman nu se oprește aici, Manole însuși pierzându-și viața când încearcă să  zboare de pe acoperișul mânăstirii. Acolo unde trupul său s-a izbit de pământ legenda spune că a apărut un izvor, pe locul respectiv aflându-se, astăzi, Fantâna lui Manole. 
Ne continuam apoi calatoria pe drumul ce leaga regiunea istorica a Munteniei cu Transilvania, strabatand Muntii Fagaras. In cursul serii, ajungem departe de tumultul orasului intr-o oaza de liniste si relaxare, Hotelul Posada Vidraru, ce reprezinta o destinatie turistica deosebita, fiind amplasat intr-un decor de o frumusete captivanta, ce ofera turistilor o priveliste minunata atat asupra Lacului Vidraru, cat si asupra Muntilor Fagaras. Cazare si cina Hotel posada Vidraru 4* (sau similar); www.posadavidraru.ro
 
Ziua 2 / 15.04.2021:   LACUL VIDRARU -   TARGOVISTE – CONSTANTA (460 km):  
Mic dejun. Astazi, vom putea incepe ziua cu o scurta plimbare optionala cu vaporasul pe lacul Vidraru  sau cu cateva momente foto care sa imortalizeze frumusetea zonei. Vom continua drumul spre Targoviste unde vom vizita ansamblul arhitectural Curtea Domneasca din Targoviste, unde se gaseste si celebrul Turn al Chindiei. Curtea Domnească a fost concepută ca un complex de edificii care să servească atât ca centru al administraţiei ţării, cât şi ca locuinţă pentru domnitor, familia sa şi pentru numeroşii curteni și slujitori. Acesta era locul în care se ţineau consfătuirile divanului, se efectuau jude¬căţile mai importante şi se eliberau actele cancelariei; tot aici erau primiţi oaspeţii şi călătorii străini aflaţi cu diferite prilejuri prin Țara Românească. 
Legenda Turnului Chindiei, emblema de secole a orașului Târgoviște, este legata si de sangerosul domnitor Vlad Tepes, fiind construit in timpul domniei acestuia. Dupa urcarea celor 122 de trepte ale turnului (acesta are o inaltime de 27 m si un diametru de 9 m), se poate admira si o frumoasa panorama asupra orasului, dar si 
foto-expoziția „Vlad Țepeș – Dracula. Legendă și adevăr istoric”.
In  cursul dupa-amiezii, ne indreptam spre casa, cu sufletul imbogatit de frumusetile tarii noastre. 
Seara, sosire la Constanta, in functie de conditiile de trafic si de vreme. 
 
Tarif:  595 lei/persoana/in camera DUBLA
           695 lei/persoana camera SINGLE
(Grup minim: 14 persoane)
*** La inscriere, se achita un avans de minim 250 lei/persoana, diferenta urmand a se achita pana pe data de 15.03.2021. Daca conditiile epidemiologice, restrictiile impuse de catre autoritati si starea de sanatate a turistului permit desfasurarea excursiei in siguranta, la retragerea nejustificata avansul achitat este NERAMBURSABIL.
 
Servicii incluse:   
- transport microbús / aurocar  min.2*;
- 1 noapte cazare cu mic dejun si cina Hotel Posada Vidraru 4* www.posadavidraru.ro (sau similar);
- vizitele si excursiile mentionate in program;
- asistenta turistica din partea agentiei
- asigurare insolvabilitate / faliment
 
NU sunt incluse in pret:
-biletele de intrare la obiectivele turistice; 
-orice alte servicii nespecificate la “Servicii incluse”.

Servicii incluse

- transport microbuz / autocar min.2*
- 1 noapte cazare cu mic dejun si cina Hotel Posada Vidraru 4* www.posadavidraru.ro (sau similar)
- vizitele si excursiile mentionate in program
- asistenta turistica din partea agentiei
- asigurare insolvabilitate / faliment

Servicii neincluse

-biletele de intrare la obiectivele turistice
-orice alte servicii nespecificate la "Servicii incluse".

 

REZERVA OFERTA / CERE INFORMATII
Agentia de turism Christian Travel va pune la dispozitie o gama variata de oferte de turism. Christian Travel va ofera pachete turistice in tari precum Romania, Grecia, Turcia, Bulgaria, etc. Ofertele agentiei de turism Christian Travel includ vacante pe litoral sau la munte, sejururi, oferte early booking, oferte speciale sau last minute.