Christian Travel > Circuite Romania 2021 > Tinutul Buzaului

Tinutul Buzaului

3 stele

Vulcanii Noroiosi - Romania

Circuit, Demipensiune

Transport: Autocar

Valabilitate oferta: 14.05.2021 - 16.05.2021, 3 zile / 2 nopti

760 Lei / Persoana

Vulcanii noroiosi

REZERVA OFERTA

Detalii oferta

LEGENDELE si enigmele din  T  A  R  A   L  U  A  N  E  I
TINUTUL BUZAU-ului – SARATA MONTEORU – VULCANII NOROIOSI – 
Casa Memoriala Vasile Voiculescu – Muzeul de Chihlimbar COLTI – 
Manastirea CIOLANU – Tabara de sculptura MAGURA – Conacul Alexandru Marghiloman 
 
Circuit autocar, 3 zile/2 nopti, demipensiune
14.05 – 16.05.2021
 
 Țara Luanei este localizată, potrivit legendei, în Munții Buzăului,  iar aici se află zeci de așezări rupestre locuite chiar din vremuri îndepărate, dar și monumente ale naturii, în jurul cărora, de-a lungul timpului, s-au țesut numeroase basme și legende, precum și multe povestiri despre fenomene paranormale. Țara Luanei, denumirea metaforică a ținutului muntos al Buzăului, se datorează unei legende care de generații întregi circulă printre țăranii din această regiune. Bătrânii povestesc că, în vremurile demult uitate, în Munții Buzăului domnea un rege bătrân și înțelept, Luana, ale cărui cetăți atingeau cerul. Apărătorii cetăților erau viteji netemători de moarte care luptau numai pentru dreptate, iar regele le vindeca rănile cu apele fermecate din Valea Izvoarelor. Vrăjmașii, împinși de pizmă, în care de foc, au doborât Soarele Luanei, Pământul s-a cutremurat din încheieturi, iar pe locul cetății, scoarța terestră a rămas pustiită, semne care se mai văd și astăzi, prin formele naturale aparte…..
Ziua 1: CONSTANTA – BUZAU - PLESCOI – SARATA MONTEORU (288 km):
Plecare de la sediul agentiei la orele 07:00. Ne vom indrepta pasii spre Buzau, unde vom vizita Conacul Alexandru Marghiloman, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate edificii din Buzăul secolelor XIX și XX, cu un trecut întortocheat și impresionant. Când pășești pentru întâia oară în Parcul Marghiloman din Buzău, ai senzația că urmează să te întâmpine domnii cu baston și joben sau domnițele cu crinolină și evantaie din dantelă de la conac. Atât de bine a fost recreată istoria la fosta reședință a marelui om politic român, încât și astăzi, moșia lui pare desprinsă dintr-o pictură veche, interbelică. Denumit și Vila Albatros, conacul a fost construit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, începând cu anul 1884. Se presupune că terenul pe care s-a construit acesta, împreună cu grădina în stil englezesc și padocurile pentru caii de rasă, a intrat în posesia familiei Marghiloman, după ce Iancu Marghiloman, tatăl viitorului prim-ministru Alexandru Marghiloman, a câștigat terenul, trișând la un joc de cărți, împotriva lui Constantin Musceleanu. Bineînțeles, aceasta este doar o speculație, neștiindu-se sigur felul în care a decurs jocul de cărți. Alexandru Marghiloman a ocupat funcțiile de judecător, avocat, deputat, senator, ministru și prim-ministru, a activat în cadrul Partidului Conservator și a avut un rol esențial în cadrul Primului Război Mondial.
In drumul nostru spre tinutul Buzaului, vom face, in jurul pranzului, un popas in localitatea Plescoi, celebra pentru gustosii carnati….. de Plescoi, bineinteles. Dupa un pranz savuros, ne vom continua drumul catre locatia noastra din inima Tarii Luanei. Cazare si cina.
 
Ziua 2: SARATA MONTEORU – VULCANII NOROIOSI (Paclele Mici) – Casa Memoriala Vasile Voiculescu – Muzeul de Chihlimbar COLTI – SARATA MONTEORU (180 km):
Mic dejun. Astazi, zi libera pentru odihna si relaxare la pensiune, sau, *optional, va propunem o excursie deosebit de frumoasa, la Vulcanii Noroiosi (Paclele Mici), la Casa Memoriala Vasile Voiculescu si la Muzeul de Chihlimbar din COLTI. 
Prima noastra oprire va fi la Vulcanii Noroiosi; acestia se gasesc in Subcarpatii de Curbura, pe teritoriul comunelor buzoiene Scortoasa si Berca, unde se impart in doua zone – Paclele Mari (22 hectare) si Paclele Mici (16,5 hectare) – pe care sunt presarati vulcani miniaturali cu conuri de maxim 5-6 m inaltime, din care, in urma eruptiilor de gaze subterane, se scurg, in galgaieturi si bolboroseli, namol si apa. Acest fenomen unic a creat un peisaj selenar spectaculos. Parjolite de soare, suvoaiele de namol se usuca in dare argintii, creand vai aride cu sol sulfuros si saraturos, unde se dezvolta doar doua specii de plante. Unii dintre aceștia dau naștere lavelor de noroi, pe când alții generează mici explozii, complet inofensive. Partea cea mai bună este că, fie că-i vorba de conuri sau de caldere, ori de vulcani mari sau de vulcani liliputani, puteti vedea erupțiile cu proprii ochi si va puteti bucura astfel de acest spectacol singular si fascinant.     
Continuam apoi vizita spre Casa Memoriala Vasile Voiculescu - Marele scriitor roman s-a născut la 13 octombrie 1884 la Pârscov, în judeţul Buzău, fiind profund atasat de lumea satului natal. Autorul “Ultimelor sonete inchipuite ale lui Shakespeare” mărturiseşte: “Sunt născut la ţară, ceea ce socotesc că e cel mai mare noroc din viaţa mea. Părinţii mei, oameni simpli, au fost pioşi… Practicanţi moderaţi, fără habotnicie, religia a fost însă pravila, enciclopedia vieţii practice… Trăiam însă o viaţă autentic rurală, ritmată de anotimpuri, poruncită de natură, însăilată pe datine şi străvechi obiceiuri…”. In aceasta casa-muzeu pot fi admirate colectia de documente ale scriitorului, documentele de familie, scrisorile sale, tablourile, precum si pretioasele sale volume de proza si de poezie. 
Vom incheia ziua cu vizitarea Muzeului de Chihlimbar de la Colti: aici exista singura colectie de chihlimbar din tara noastra, iar mandria colecției de aici este o bucată de chihlimbar de 1,857 kg. Deși depozitele de chihlimbar de la Colți nu sunt extraordinar de bogate, nuantele de culori sunt insa extrem de variate, de la negru opac, negru – verde, negru – galben, maron sidefat si până la galben strălucitor. Totusi, culoarea care face celebru chihlimbarul de la Colți este roșul aprins, roșul pentru care acest tip de ambră a primit propriul nume: rumanit. 
Seara, cazare si cina . 
 
Ziua 3: SARATA MONTEORU – Manastirea CIOLANU – Tabara de scuptura MAGURA – CONSTANTA (310 km):
Mic dejun. Astazi vom descoperi impreuna imprejurimile si vom face un prim popas la Manastirea CIOLANU, un loc mirific pe meleaguri buzoiene, aflat in comuna Tisău din județul Buzău, mai precis într-o poiană de mari dimensiuni amplasata pe dealul Ciolanu. Mănăstirea Ciolanu este atestată documentar din secolul al XVI-lea, tradiția spunând că ar fi fost ridicată în anul 1589 de Doamna Neaga, soția lui Mihnea Turcitu, domnitor al Țării Românești. Numele acestei manastiri – Ciolanu – provine, se pare, de la faptul ca in zona s-ar fi gasit oasele si ramasitele pamantesti ale mai multor sihastri. Manastire de calugari, acest sfant lacas de piosenie si reculegere, respira o atmosfera divina: spații verzi imense și bine îngrijite, conifere de dimensiuni impresionante, aproape că ating turlele bisericilor, multe alei pietruite cu trandafiri înfloriți, chilii cu mușcate la ferestre, grădini cu pomi fructiferi și arbori decorativi. Hramul Manastirii Ciolanu este Adormirea Maicii Domnului, astfel ca la 15 august este asaltata de pelerini care vin sa asculte frumoasa slujba oficiata de mai multi preoti.
Ne continuam apoi plimbarea spre Tabara de sculptura MAGURA, ce reprezinta o colecție impresionantă de 256 de lucrări din piatră realizată de 163 de sculptori timp de 16 ani, iar intreg ansamblul a fost creat pentru a marca 16 secole de la prima atestare documentară a orașului Buzău. Aici pot fi admirate numeroase creatii, cu infatisari si denumiri dintre cele mai deosebite: Tronul de piatra, In asteptarea luminii, Himera, Dor stelar, Mesterul Manole, Floare de camp, Ziua si Noaptea, etc…. 
Apoi ne luam La Revedere! de la frumoasa Tara a Luanei si ne vom indrepta spre casa. Seara, intoarcere la Constanta, in functie de conditiile de trafic. 
 
Tarif :  760 lei/persoana/in camera DUBLA 
(grup minim: 15 persoane)
*** La inscriere, se achita un avans de minim 250 lei/persoana, diferenta urmand a se achita pana pe data de 05.05.2021. Daca conditiile epidemiologice, restrictiile impuse de catre autoritati si starea de sanatate a turistului permit desfasurarea excursiei in siguranta, la retragerea nejustificata avansul achitat este NERAMBURSABIL.
 
Servicii incluse:
- Transport cu autocar/microbuz licentiat min 2*;
- Taxe autostrazi si parcari;
- Tururile si vizitele cuprinse in program; 
- 2 nopti cazare  cu mic dejun si cina; 
- Asistenta turistica din partea agentiei.
 
NU sunt incluse:
- Biletele de intrare la obiectivele turistice;
- Masa de pranz; 
- Alte servicii decat cele cuprinse la “servicii incluse”.

Servicii incluse

- Transport cu autocar/microbuz licentiat min 2*
- Taxe autostrazi si parcari
- Tururile si vizitele cuprinse in program
- 2 nopti cazare cu mic dejun si cina
- Asistenta turistica din partea agentiei.

Servicii neincluse

- Biletele de intrare la obiectivele turistice
- Masa de pranz
- Alte servicii decat cele cuprinse la “servicii incluse”.

 

REZERVA OFERTA / CERE INFORMATII
Agentia de turism Christian Travel va pune la dispozitie o gama variata de oferte de turism. Christian Travel va ofera pachete turistice in tari precum Romania, Grecia, Turcia, Bulgaria, etc. Ofertele agentiei de turism Christian Travel includ vacante pe litoral sau la munte, sejururi, oferte early booking, oferte speciale sau last minute.