Christian Travel > Circuite Romania 2021 > Valea Prahovei

Valea Prahovei

4 stele

Sinaia - Romania

Excursie, Mic dejun

Transport: Autocar

Valabilitate oferta: 25.05.2021 - 28.05.2021, 4 zile / 3 nopti

780 Lei / Persoana

Excursie cu plecare din Constanta

REZERVA OFERTA

Detalii oferta

VALEA PRAHOVEI la început de vara….
25.05 – 28.05.2021 
4 zile/3 nopti
      
Valea Prahovei este una dintre cele mai importante si renumite zone turistice de pe intreg teritoriul Romaniei. Situata de-a lungul Raului Prahova, care isi croieste drumul prin Carpatii Meridionali, aceasta regiune impresioneaza prin peisajele naturale si prin diversitatea atractiilor turistice.
Valea Prahovei, „regina muntilor Romaniei”, asa cum o numea Calistrat Hogas in pitorescul sau jurnal de calatorie <<Pe drumuri de munte>>, are mereu alte si alte locuri de descoperit celor care o viziteaza, iar salba atragatoarelor statiuni montane – Predeal, Azuga, Busteni, Poiana Tapului, Sinaia….- intregeste imaginea mereu proaspata a acestei regiuni perfecte de vacanta in orice anotimp al anului.
 
Ziua 1 /25.05.2021: CONSTANTA – CAMPINA – SINAIA (360 km):
Plecare de la sediul agentiei, dimineata, la orele 07:00. Ne indreptam spre destinatia noastra de vacanta, statiunea montana regala Sinaia, iar pe drum, vom face un popas la Campina, spre a vizita Muzeul Nicolae Grigorescu, ultimul atelier al „pictorului national al romanilor”, primul dintre fondatorii picturii române moderne, cel care a fost coleg cu Renoir în 1861 la Școala de Belle-Arte, a expus la «Expozitia Universală»  de la Paris începând cu 1867, iar în perioada 1879-1890 a lucrat îndeosebi în Franţa, la Vitré şi Paris. Pictorul N. Grigorescu s-a retras la Câmpina împreună cu toată familia, alegand acest oraş pentru aerul său patriarhal şi, mai ales, pentru împrejurimile de o inegalabilă frumuseţe: malurile Prahovei, înconjurate de culmi muntoase acoperite de o vegetaţie luxurianta, albastrul fără de sfârşit al cerului, elemente ale naturii pe care le întâlnim adesea în operele sale. Muzeul găzduieşte o colecţie impresionantă din lucrarile remarcabile ale marelui pictor: „Apus de soare la Barbizon”, „Păstoriţă stând”, „Ciobănaş cu turma”, ….. 
In cursul dupa-amiezii, sosire la Sinaia; cazare Hotel Anda 3* (sau similar), www.hotelanda.ro.
 
Ziua 2 /26.05.2021: SINAIA – BUSTENI – SINAIA (25 km): 
Mic dejun. Astazi, vom face o plimbare pana la Busteni „poarta de intrare a Bucegilor”, pentru a vizita impreuna doua dintre cele mai frumoase obiective turistice de aici: Castelul Cantacuzino si Manastirea Caraiman.
Castelul Cantacuzino, aflat in cartierul Zamora, a fost realizat de arhitectul Grigore Cerchez, la cererea printului Gheorghe Grigore Cantacuzino. Castelul oferă o priveliște incredibilă asupra munților Bucegi, de pe terasa acestuia putând fi admirată întreaga stațiune montană Bușteni. Interioarele sunt superb decorate, picturile membrilor familiei Cantacuzino sunt realizate pe piele de Cordoba; ceramica este italiană, mozaicul românesc, fiind completate de tavanele sculptate, casetate și pictate cu motive florale. Balustradele din fier forjat si din lemn, scările din marmură de Carrara, coloanele interioare decorate în stil brâncovenesc și vitraliile alcatuiesc din Castelul Cantacuzino o adevărată bijuterie arhitecturală. Construit in stil neoromanesc, castelul este inconjurat de un parc imens, pe o suprafata de 2.5 hectare. Grota care se afla in parc are o legenda straveche, care spune ca locul ar fi bantuit, iar in serile cu luna plina se vad dansand lumini nefiresti…….
Manastirea Caraiman, amplasata pe Platoul Buștenilor, avand hramul Înălțarea Sfintei Cruci, este o ctitorie relativ nouă, iar numele și zidirea ei sunt indisolubil legate de părintele Gheorghe-Gherontie Puiu (1933-2014). Munţii îmbrăcaţi în verdele intens si curat al brazilor sunt ca o fortificaţie ce ocrotesc poiana în care se afla mănăstirea; culoarea senină a cerului îţi induce o stare de pace interioara, iar Crucea Eroilor din vârful Caraimanului este ca un mesager al credinţei ce priveşte în poiana însorită.
Seara, reintoarcere in Sinaia. Cazare Hotel Anda 3* (sau similar).
 
Ziua 3/27.05.2021: SINAIA – BRAN – POIANA BRASOV – SINAIA (125 km):
Dupa masa de dimineata, ne indreptam astazi pasii, *optional, spre localitatea Bran, pentru a vizita impreuna Castelul Bran (legat de legenda Contelui Dracula, din romanul omonim al lui Bram Stoker), ridicat aici cu mai bine de 600 de ani în urmă, castel care păstrează și transmite vizitatorilor din mândria cavalerilor care i-au călcat pragul în vremurile sale. Castelul Bran adăpostește în zilele noastre Muzeul Bran, muzeu ce se întinde pe cele patru etaje ale castelului. Aici sunt expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea Culoarului Rucăr-Bran. În 1920 Consiliul Orășenesc Brașov a donat Castelul Bran reginei Maria a României, în semn de recunoștință față de contribuția sa la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Regina l-a amenajat și l-a lăsat moștenire fiicei ei, principesa Ileana, sora regelui Carol al II-lea. După expulzarea din țară a familiei regale, în 1948, Castelul Bran a intrat în proprietatea statului român, fiind abandonat și devastat. Castelul s-a redeschis apoi vizitelor publice în 1956, fiind parțial amenajat ca muzeu de istorie și artă feudală. În 1987 a intrat în restaurare, lucrare terminată în linii mari în 1993.
 
Apoi, ne vom continua periplul spre Poiana Brasov, aflata la o altitudine de 1.030 m la baza Masivului Postăvarul (1799 m). Frumusețea imprejurimilor, clima de munte (cu aer bogat în ozon) împreună cu numeroasele trasee de drumeție ce oferă peisaje uimitoare, justifică pe deplin renumele internațional al acestei stațiuni. 
Seara, reintoarcere in Sinaia. Cazare Hotel Anda 3* (sau similar).
 
Ziua 4 /28.05.2021: SINAIA – Manastirea SNAGOV – CONSTANTA (360 km):
Mic dejun. Astazi, cu sufletul imbogatit dupa frumusetile (re)vazute de pe Valea Prahovei, ne vom intoarce acasa. In drumul nostru, vom face o oprire de cateva ore, pentru a vizita una dintre cele mai frumoase mănăstiri din județul Ilfov – Mănăstirea Snagov, lăcaș de cult aflat pe o insulă a lacului Snagov. Acest loc de poveste găzduiește de secole aceasta frumoasă mănăstire, atestată documentar în vremea domniei lui Mircea cel Bătrân. Manastirea – vechi aşezământ monahal, monument istoric, bijuterie arhitectonică de artă feudală – este legată însă de numele domnitorului Vlad Ţepeş, a cărui piatră de mormânt se află în interiorul bisericii, în fața altarului. Tot aici există cel mai vechi și valoros ansamblu pictural din cuprinsul Arhipiscopiei Bucureștilor și cel mai mare ansamblu mural (medieval) care se păstrează într-o biserică din țara noastră. Biserica Mănăstirii Snagov a deţinut numeroase obiecte de cult, multe dintre ele fiind conservate astăzi la Muzeul Naţional de Artă al României. Scriitorul si calatorul Paul de Alep spune că Mănăstirea Snagov este ultima dintre lăcaşele sfinte ale Ţării Româneşti pe care a vizitat-o şi că e „situată într-o insulă cu un lac mare împrejur, deasupra căruia se află un pod, este o clădire veche cu hramul Intrarea Maicii Domnului în biserică şi că zidirea ei este în special atribuită lui Mircea Vodă, Radu Vodă, Basarab Voevod şi lui Petru Voevod”.
Seara, reintoarcere la Constanta, in functie de conditiile de trafic. 
 
TARIF: 780 lei/persoana/in camera DUBLA
(Grup minim: 15 persoane)
 
Servicii incluse:   
- transport minibuz min.2*;
- 3 nopti cazare cu mic dejun Hotel ANDA 3*, Sinaia (sau similar);
- vizitele si excursiile mentionate in program (exceptie celor *optionale);
- asistenta turistica din partea agentiei
- asigurare insolvabilitate / faliment
 
 
NU sunt incluse in pret:
- biletele de intrare la obiectivele turistice; 
- excursii optionale:  Ziua 3: SINAIA – BRAN – POIANA BRASOV – SINAIA = 50 lei/pers;
- orice alte servicii nespecificate la “Servicii incluse”
 
 
*** La inscriere, se achita un avans de minim 250 lei/persoana, diferenta urmand a se achita pana pe data de 05.05.2021. Daca conditiile epidemiologice, restrictiile impuse de catre autoritati si starea de sanatate a turistului permit desfasurarea excursiei in siguranta, la retragerea nejustificata avansul achitat este NERAMBURSABIL.
 

Servicii incluse

- transport minibuz min.2*
- 3 nopti cazare cu mic dejun Hotel ANDA 3*, Sinaia (sau similar)
- vizitele si excursiile mentionate in program (exceptie celor *optionale)
- asistenta turistica din partea agentiei
- asigurare insolvabilitate / faliment

Servicii neincluse

- biletele de intrare la obiectivele turistice
- excursii optionale: Ziua 3: SINAIA - BRAN - POIANA BRASOV - SINAIA = 50 lei/pers
- orice alte servicii nespecificate la "Servicii incluse"

 

REZERVA OFERTA / CERE INFORMATII
Agentia de turism Christian Travel va pune la dispozitie o gama variata de oferte de turism. Christian Travel va ofera pachete turistice in tari precum Romania, Grecia, Turcia, Bulgaria, etc. Ofertele agentiei de turism Christian Travel includ vacante pe litoral sau la munte, sejururi, oferte early booking, oferte speciale sau last minute.