Christian Travel > Excursie Chisinau 2019 > plecare din Constanta

plecare din Constanta

3 stele

Chisinau - Moldova

Excursie, Mic dejun

Transport: Autocar

Valabilitate oferta: 08.07.2019 - 11.07.2019, 4 zile / 3 nopti

190 Euro / Persoana

excursie de 4 zile

REZERVA OFERTA

Detalii oferta

C  H   I   S   I   N  A  U   2 0 1 9 
Descoperiti  ospitalitatea  Moldovei  insorite !
AUTOCAR  4 zile/3 nopti 
Plecare: 08.07 – 11.07.2019
 
Ziua 1:    CONSTANTA – ALBITA – CHISINAU (510 km): 
Ora 06:00, plecare din Constanta, de la sediul agentiei. In cursul dupa-amiezii, sosire in CHISINAU, pitoreasca capitala a Republicii Moldova. Dupa un scurt ragaz de odihna, vom incepe turul ghidat al orasului, alaturi de ghidul local, pentru a ne bucura impreuna de frumusetile acestuia. Chisinaul este situat pe 7 coline, de unde si denumirea de „Mica Roma”, si prezinta monumente istorice si bulevarde largi, ce se remarca printr-o interesanta arhitectura eclectica si o atmosfera de metropola. Orasul isi uimeste vizitatorii prin numeroasele obiective turistice ce respira istorie si cultura straveche:  Piata Marii Adunări Nationale, în jurul careia se găsesc Arcul de Triumf, Catedrala Nasterii Domnului, Statuia lui Ștefan cel Mare, Clădirea Guvernului, Teatrul Mihai Eminescu. Seara, cazare hotel Astoria 3* (sau similar), Chisinau, www.astoriahotel.md.
Ziua 2:     CHISINAU – CRAMA PURCARI – CHISINAU (220 km):
Mic dejun la hotel. Astazi, timp liber la dispozitie pentru explorarea individuala a orasului Chisinau, sau *optional, va propunem vizitarea Cramei Purcari (infiintata in 1827), spre a degusta ineditele sortimente de vinuri, cu un intens buchet exceptional. Istoria Purcari începe în secolul XVIII, cand colonistii francezi au luat în arendă pământurile de la Manastirea Afon-Zograf; ulterior, au intuit că soiurile vini-viticole sunt cu totul aparte, asemănătoare cu cele din renumita regiune Bordeaux. Mai mult chiar, solul bogat în rubidiu conferă vinurilor o culoare purpurie intensă, specifică și vinurilor bordoleze. Dupa ce vom fi degustat savuroasele vinuri de la Purcari, revenim in Chisinau pentru a petrece liber dupa-amiaza la cumparaturi in centrul orasului. Cazare hotel Astoria 3* (sau similar), Chisinau.
Ziua 3:   CHISINAU – CRAMELE CRICOVA – CETATEA SOROCA – ORHEI – CHISINAU (320 km): 
Mic dejun la hotel. In cursul acestei zile, program liber la dispozitie in Chisinau, sau *optional, va invitam sa descoperim impreuna doua dintre cele mai frecventate obiective turistice: Cramele Cricova si Cetatea Soroca. 
De-a lungul traseului nostru de astazi, vom face o prima vizita la Cramele Cricova, complex subteran unic, cunoscut in intreaga lume pentru labirinturile sale imense si, în special, pentru vinurile sale excelente. Beciurile de la Cricova sunt cu adevarat un tezaur al Republicii Moldova, sunt locul unde istoria, arheologia si arta vinificatiei unite intr-un intreg, au nascut un astfel de miracol precum galeriile subterane, ce poarta denumiri mai puţin obişnuite: Cabernet, Chardonnay, Feteasca, Sauvignon…. Cramele Cricova reprezinta unica întreprindere din Moldova, care produce vin spumant, după metoda celebrului călugar Dom Pierre Perignon – „Méthode Champenoise”. 
Cu papilele gustative inca frematand de savoarea licorilor bahice de exceptie, ne continuam periplul spre Cetatea Soroca, bijuterie a arhitecturii medievale, construita de catre domnitorul Stefan Cel Mare pe vadul Nistrului, loc prin care navaleau în Moldova hoardele barbare, în special tatarii. Aceasta cetate face parte din lantul de cetati defensive moldovenesti, pe care Octavian Goga le-a denumit atat de plastic „pumnii strânşi ai Europei”, dat fiind ca au rezistat în Evul Mediu atât popoarelor migratoare, cât şi expansiunilor otomane sau ţariste. Vizitand aceasta cetate, patrundem cu adevarat in istoria neamului nostru, iar in minte si in inima ne rasuna intr-un glas: 
„Stefane, Maria Ta, /Tu la Putna nu mai sta,/… Te inalta din mormant,/Sa te aud din corn sunand/Si Moldova adunand!/De-i suna din corn odată,/Ai s-aduni Moldova toata/De-i suna de doua ori,/Iti vin codrii-n ajutor,/De-i suna a treia oară,/Toti dusmanii or sa piara!.”
Pe drumul de intoarcere la Chisinau, vom face un scurt popas si la Orhei, un veritabil complex muzeal in aer liber, ce cuprinde si zona orasului vechi, ce a gazduit, pe parcursul anilor, diverse popoare: traci, geti, daci, tatari, fiecare punandu-si amprenta civilizatiei sale. 
Cu sufletul incarcat de emotia intalnirii cu strabunii nostri, revenim in Chisinau. Seara, *optional, cina traditionala, cu alese bucate moldovenesti, savurate in atmosfera unui program folcloric. 
Cazare hotel Astoria 3* (sau similar), Chisinau.
Ziua 4:      CHISINAU – M-stirea CAPRIANA – M-stirea Hincu – ALBITA – CONSTANTA (510 km):  
Mic dejun la hotel. Astazi ne luam „La Revedere!” de la Chisinaul ce ne-a gazduit cu atata ospitalitate, si in drumul nostru spre casa, vom mai face doua popasuri la manastirile Capriana si Hincu. 
Manastirea Capriana isi are denumirea dintr-o frumoasa legenda: se spune ca, după o luptă cu turcii, Stefan cel Mare şi Sfant si-a oprit armata într-o poienita din Codrii Lapusului; a vazut o caprioara pe care ostenii voiau s-o impuste, insa domnitorul i-a oprit si a dat porunca ca acolo sa se construiasca satul Caprioara, devenit mai târziu Căpriana. O alta legenda povesteste ca, obosit si cu oastea injumatatiata, Stefan cel Mare a ajuns la casa unei batrane cu sapte feciori. ˝Imi dai feciorii sa-i alungam pe turci? ˝ ˝Ia-i Maria Ta˝! ˝si au luptat feciorii si-au slobozit tara de turci. La intoarcere, domnitorul a hotarat sa ridice o manastire (in credinta populara a avut 47 razboaie, dupa care a ridicat 47 de manastiri si biserici; în realitate, 42 de lupte urmate de 26 de lacasuri bisericesti). 
Manastirea Hincu, supranumita si „tinda Raiului” sau „poarta Cerului”, este amplasata într-o frumoasa zona impădurita, care face parte din Podisul Codrilor la izvorul raului Cogalnic. Fondată in 1678 de catre un boier moldovean, serdarul Mihalcea Hincu, manastirea (de calugarite), este dedicata ocrotitoarei Moldovei - Cuvioasa Parascheva. Inscriptia de la intrare – ˝Pace celor ce vin/ Bucurie celor ce raman/ Binecuvantare celor ce pleaca˝ - sintetizeaza o parte din elementele conceptiei noastre crestin-ortodoxe.
Seara, reintoarcere acasa, in functie de formalitatile vamale. 
 
 
TARIF Early Booking: 190 EURO/persoana (cazare in camera dubla);
Reducerea se aplica pentru inscrieri ferme pana la 15.02.2019
 
La inscriere, se plateste un avans de 100 euro/pers.
(Grup minim: 30 persoane)
 
Servicii incluse: 
- Transport cu autocar clasificat; 
- Taxe drum, parcari autocar; 
- Ghid insotitor din partea agentiei pe tot parcursul excursiei; 
- Tur de oras Chisinau cu ghid local, vorbitor de limba romana; 
- 3 nopti cazare cu mic dejun hotel Astoria 3* (sau similar), Chisinau.
 
NU sunt incluse in pret: 
- Asigurarea medicala: 43 lei/pers;
- Excursiile optionale:
  • Crama Purcari/ziua 2 = 40 euro/pers
(include: transport autocar, ghid insotitor, degustare de vinuri – 3 tipuri de sortimente);
  • Cramele Cricova, Cetatea Soroca & Orhei/ziua 3 = 60 euro/pers (include: transport autocar, ghid insotitor, Pachetul „National”, cu degustare de 4 tipuri de vinuri, plus gustare (nuci, placinte, biscuiti, apa minerala), plimbare pe strazile subterane, vizitarea sectiei de maturizare a vinurilor de marca si a sectiei de producere a Spumantului clasic, Colecţia Natională si „Sali de degustare”.
- Pranzul; cinele: in acest sens, va recomandam restaurantele traditionale: 
  • „La Placinte”, o marca inconfundabila a gastronomiei traditionale moldovenesti, aparuta pe piata din 1999, si care se evidentieaza prin calitatea si gustul produselor sale; 
  • „La Taifas”, restaurant moldovenesc cu bucatarie traditionala si program folcloric, intr-o atmosfera de sarbatoare si ospitalitate „a la Chisinau”.    
- Biletele de intrare la obiectivele turistice.
 

Servicii incluse

- Transport cu autocar clasificat
- Taxe drum, parcari autocar
- Ghid insotitor din partea agentiei pe tot parcursul excursiei
- Tur de oras Chisinau cu ghid local, vorbitor de limba romana
- 3 nopti cazare cu mic dejun hotel Astoria 3* (sau similar), Chisinau

Servicii neincluse

- asigurarea medicala 43 lei/persoana
- excursiile optionale
- mesele de pranz si cina
- intrarile la obiectivele turistice

 

REZERVA OFERTA / CERE INFORMATII
Agentia de turism Christian Travel va pune la dispozitie o gama variata de oferte de turism. Christian Travel va ofera pachete turistice in tari precum Romania, Grecia, Turcia, Bulgaria, etc. Ofertele agentiei de turism Christian Travel includ vacante pe litoral sau la munte, sejururi, oferte early booking, oferte speciale sau last minute.