Christian Travel > Excursie cu plecare din Constanta > Baile Herculane - Timisoara - Oradea

Baile Herculane - Timisoara - Oradea

3 stele

Baile Herculane - Romania

Circuit, Demipensiune

Transport: Autocar

Valabilitate oferta: 01.08.2021 - 07.08.2021, 7 zile / 6 nopti

1870 Lei / Persoana

plecare din Constanta

REZERVA OFERTA

Detalii oferta

ORADEA – bijuteria din Tara Crisurilor
CRAIOVA – DROBETA TURNU SEVERIN – BAILE HERCULANE – TIMISOARA –
ORADEA – BAILE FELIX – BRASOV
 
Circuit autocar, 01.08 – 07.08.2021
 
Ziua 1/01.08.2021: CONSTANTA – CRAIOVA – DROBETA-TURNU SEVERIN:
Plecare de la sediul agentiei, la orele 07:00. In drumul nostru spre Drobeta Turnu-Severin, vom face si un scurt popas la Craiova, pentru un tur de oras, alaturi de ghidul local. Localitatea si-a trait varsta de aur sub domnia lui Mihai Viteazul, nascut chiar la Craiova si al carei guvernator va deveni ulterior. Orasul impresioneaza prin arhitectura cladirilor-monument din centrul istoric: in mijlocul Pietei Unirii se afla statuia ecvestra a fostului Ban al Craiovei, Mihai Viteazul, alaturi de enormul edificiu al Palatului Prefecturii; Calea Unirii continua cu Muzeul de Arta, Muzeul Olteniei, Catedrala Episcopala, Universitatea, Parcul Romanescu, locul preferat de plimbare al locuitorilor, unde cascadele, lacurile si ruinele romantice ii incanta pe vizitatori. 
In cursul dupa-amiezii, sosire la Drobeta Turnu-Severin. La Drobeta, se desfasoara, in toata splendoarea ei, Dunarea: inainte de a se domoli in Campia Romana, fluviul Dunarea se strecoara prin trecatoarea stramta a Defileului Portile de Fier, incadrat de peretii abrupti de stanca. Inca din vremea stapanirii romane, imparatul Traian  a ordonat constructia unui pod, si astfel, pana si in zilele noastre, se pot vedea ultimii doi piloni ai formidabilei opere de arta conceputa de Apolodor din Damasc, inaltata in doar trei ani (103-105), pentru a facilita marsul trupelor si traversarea materialelor necesare pentru cucerirea Daciei. Tot aici, se gasesc ruinele Cetatii medievale a Severinului, construita de catre Septimius Severus (193). 
Seara, cina si cazare, Hotel 3*, Drobeta Turnu-Severin. 
 
Ziua 2/02.08.2021: DROBETA TURNU-SEVERIN – BAILE HERCULANE – TIMISOARA:
Mic dejun. Ne indreptam astazi spre Timisoara, trecand prin Baile Herculane, unde vom face un scurt popas, spre a vizita centrul acestei faimoase statiuni. Baile Herculane (botezate dupa numele eroului roman Hercule care, potrivit legendei, s-ar fi oprit si s-ar fi imbaiat aici) sunt situate in ingusta Vale a Cernei si sunt dominate de peretii stancosi ai Cheilor Domogled. Acestea au fost intemeiate de legionarii romani care au descoperit ca apele calde, sarate si sulfuroase ale izvoarelor termale le alinau diversele afectiuni fizice. Mai tarziu, habsburgii au descoperit Baile Herculane atunci cand Imperiul Austriac s-a extins pana la Dunare; incepand cu 1736, acestia au construit centre de tratament cu pereti din piatra, hoteluri imperiale bogat decorate si un cazinou cu arcade sprijinite de coloane zvelte din fier forjat. Aici isi petreceau vacantele, incepand de la intreaga elita central-europeana si pana la imparatul Franz Iosef si frumoasa lui sotie Elisabeta (cunoscuta mult mai bine drept Sissi).  
In cursul dupa-amiezii, ajungem la Timisoara, unde vom incepe turul orasului, alaturi de ghidul local. Timisoara – celebra datorita rolului decisiv pe care l-a jucat in Revolutia din 1989 - ,“Mica Viena” (asa cum a fost supranumita), este un oras dinamic, un centru universitar, dar si un oras deosebit de cosmopolit. Cunoscuta drept si “Orasul Rozelor”, datorita numeroaselor sale parcuri si gradini publice, Timisoara reuseste sa isi puna in valoare superbul centru istoric, ale carui imobile in stil baroc si secession ocupa teritoriul fostei cetati imperiale, construita de austrieci in sec. al XVIII-lea. Pretutindeni in acest oras pluteste atmosfera inimitabila a Europei Centrale, atmosfera completata de frumusetea promenadei amplasata pe malurile raului Bega, care traverseaza localitatea. 
Seara, cazare si cina, Hotel 3*, Timisoara. 
   
Ziua 3/ 03.08.2021: TIMISOARA – ORADEA: 
Mic dejun. Continuam periplul nostru spre orasul din inima Tarii Crisurilor – Oradea, unde, odata ajunsi, vom participa la turul orasului alaturi de ghidul local, pentru a descoperi impreuna frumusetile de pe malurile Crisului Repede. Invaluita intr-o evidenta melancolie, insa vibrand si intr-un ritm trepidant al vietii de zi cu zi, Oradea degaja o atmosfera plina de farmec, un melanj reusit intre stilurile arhitecturale romanesti si maghiare. Printre atractiile orasului: promenada principala ce abunda intr-o vegetatie luxurianta, de pe malul raului Crisului Repede, parcul romantic Petofi din centru, frumosul ansamblu architectural din Piata Unirii, alcatuit din Palatul Episcopiei Greco Catolice, Casa Kovacs, Palatul Primariei, Palatul Vulturul Negru, si Biserica cu Luna, Cetatea Oradiei,  Teatrul National (amplasat in impresionanta Piata Regele Ferdinand), etc. Seara, cazare si cina Hotel 3*, Oradea. 
 
Ziua 4/ 04.08.2021: ORADEA – BAILE FELIX – ORADEA:
Mic dejun. Astazi, timp liber la dispozitia turistilor, pentru plimbari individuale in oras, sau va propunem, *optional, o plimbare la Baile Felix, supranumite si “paradisul bailor termale”, una dintre cele mai importante statiuni balenoclimaterice din tara noastra. Aici, numeroasele izvoare cu apa termala naturala si-au dovedit proprietatile curative miraculoase inca din cele mai vechi timpuri, fiind mentionate chiar din 1221 in Diplomele Vaticanului. In zilele noastre, aceasta statiune dispune de baze moderne de tratament, carora li se adauga centre de divertisment, recreere si aventura. Insa atractia principala o constituie Lacul cu nuferi si lotusi, ce ofera un spectacol inedit al naturii, pe toata perioada anului; dintre nenumaratele specii de flori si plante, se remarca Nufarul Alb si Lotusul Indian. Toate acestea intregesc atmosfera deosebita, atunci cand razele soarelui se reflecta printre frunzele inverzite ale vegetatiei abundente, strecurandu-se deasupra aleilor serpuite si alcatuind veritabile oaze de verdeata in mijlocul statiunii. Dupa-amiaza, retur la Oradea. Seara, cina si cazare Hotel 3*, Oradea. 
 
Ziua 5/05.08.2021: ORADEA:
Mic dejun. In cursul acestei zile, ne asteapta o binemeritata zi de relaxare, plimbari si cumparaturi individuale in Oradea, oraş amplasat între dealurile care unifică într-un mod armonios Câmpia Crişanei şi Munţii Apuseni. Sau, *optional, va propunem o excursie de o zi la Pestera Ursilor, unul din cele mai cunoscute obiective turistice din Romania; acesta face parte din categoría locurilor care trebuie vizitate cel putin odata in viata. Numele pesterii se datoreaza numeroaselor fosile de ursi de caverna descoperite aici in anul 1975. In aceasta pestera sunt 3 galerii (Galeria Ursilor, Galeria Racovita si Galeria Luminilor) si 4 Sali (Sala Lumanarilor, Sala Spaghetelor, Sala Emil Racovita si Sala Oaselor). 
Pentru cei care aleg sa isi petreaca ziua in oras, acesta le ofera multiple posibilitati de petrecere a timpului liber, Oradea fiind un oras care stie sa traiasca din plin fiecare anotimp si care pulseaza de energie vie intr-un peisaj architectural surprinzator. Mai mult, Oradea se adreseaza tuturor varstelor, iar in topul revistei americane Reader’s Digest al asezarilor urbane de elita, ocupa unul dintre locurile fruntase la categoria <<Cele mai frumoase orase din Romania>>. In plus, includerea Oradiei in reteaua Art Nouveau, alaturi de orase ca Barcelona, Bruxelles, Nancy, Viena sau Budapesta, ii certifica tezaurul architectural de valoare europeana si patrimoniu cultural universal. Seara, cina si cazare Hotel 3*, Oradea. 
 
Ziua 6/ 06.08.2021: ORADEA – BRASOV:
Mic dejun. Ne luam astazi “La Revedere!” de la frumosul oras al Oradiei, si ne continuam calatoria spre Tara Transilvaniei, avand ca punct terminus pitorescul oras de la poalele Tampei, Brasov-ul. In cursul dupa-amiezii, timp liber la dispozitie pentru relaxare si plimbari individuale pe Corso brasovean, frumoasa Piata a Sfatului. Seara, cazare si cina, hotel 3*, Brasov. 
 
Ziua 7 / 07.08.2021: BRASOV – CONSTANTA:
Mic dejun. Cu sufletul plin de frumusetile vazute si traite, ne pregatim de plecare spre Constanta. 
Sosire la sediul agentiei, in functie de conditiile de trafic. 
 
Tarif:  1.870 lei/persoana/in camera DUBLA 
(grup minim: 25 persoane)
*** La inscriere, se achita un avans de minim 400 lei/persoana, diferenta urmand a se achita pana pe data de 10.06.2021
 
Servicii incluse:
- Transport cu autocar/microbuz licentiat min 2*;
- Taxe autostrazi si parcari;
- Tururile si vizitele cuprinse in program; 
- Ghizii locali pentru tururile oraselor Craiova, Timisoara si Oradea
- 6 nopti cazare in hoteluri 3* cu mic dejun si cina; 
- Asistenta turistica din partea agentiei.
 
NU sunt incluse:
- Biletele de intrare la obiectivele turistice;
- Masa de pranz; 
- Excursiile optionale: ziua a 4-a la Baile Felix = 60 lei/pers; 
                ziua a 5-a la Pestera Ursilor = 100 lei/pers.  
- Alte servicii decat cele cuprinse la “servicii incluse”.
 

 

Servicii incluse

- Transport cu autocar/microbuz licentiat min 2*
- Taxe autostrazi si parcari
- Tururile si vizitele cuprinse in program
- Ghizii locali pentru tururile oraselor Craiova, Timisoara si Oradea - 6 nopti cazare in hoteluri 3* cu mic dejun si cina
- Asistenta turistica din partea agentiei.

Servicii neincluse

- Biletele de intrare la obiectivele turistice
- Masa de pranz
- Excursiile optionale: ziua a 4-a la Baile Felix = 60 lei/pers
ziua a 5-a la Pestera Ursilor = 100 lei/pers. - Alte servicii decat cele cuprinse la "servicii incluse".

 

REZERVA OFERTA / CERE INFORMATII
Agentia de turism Christian Travel va pune la dispozitie o gama variata de oferte de turism. Christian Travel va ofera pachete turistice in tari precum Romania, Grecia, Turcia, Bulgaria, etc. Ofertele agentiei de turism Christian Travel includ vacante pe litoral sau la munte, sejururi, oferte early booking, oferte speciale sau last minute.