Christian Travel > Excursie cu plecare din Constanta > Misterul din jurul Bucurestiului

Misterul din jurul Bucurestiului

1 stea

Bucuresti - Romania

Excursie, Fara masa

Transport: Autocar

Valabilitate oferta: 12.06.2021 - 12.06.2021, 1 zile / 0 nopti

220 Lei / Persoana

Excursie cu plecare din Constanta

REZERVA OFERTA

Detalii oferta

Zi de vara cu parfum de lavanda
Manastirea CALDARUSANI – Manastirea SNAGOV – 
Domeniile STIRBEI–Buftea – Palatul brancovenesc MOGOSOAIA 
Tinutul plantatiilor de lavanda
 
Excursie 1 zi:   12 iunie 2021,  19 iunie 2021
 
Plecare dimineata, la orele 05:30, de la sediul agentiei, din Constanta. 
 
Prima noastra oprire va fi la Manastirea Caldarusani, lacas de cult deosebit de frumos, ce imbina splendoarea peisajului natural cu profunzimea credintei religioase si cultura straveche. Manastirea se afla amplasata chiar la liziera Codrilor Vlasiei, unde stejarii batrani se inalta maiestuosi, alaturi de brazii impunatori. Se pare ca denumirea locului, provine, asa cum sustinea si marele istoric Nicolae Iorga, de la forma adancita a terenului, asemanatoare unei caldari, pe care se intindeau odinioara satele de prin imprejurimi… Manastirea a fost inaltata in 1638, in exact 100 de zile, la porunca domnitorului Matei Basarab; astfel, legenda spune ca voievodul, ratacindu-se in drum spre campul de lupta unde trebuia sa se infrunte cu rivalul sau Vasile Lupu, gaseste o mica asezare de sihastri, ai carei calugari il primesc, il ospateaza si ii prezic ca va iesi invingator, doar cu puterea credintei in Dumnezeu. Minunandu-se de profetia adeverita, domnitorul isi tine fagaduiala, si drept multumire, construieste o manastire inchinata Sf Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir. Aceasta manastire este celebra printre altele, pentru casatoria, din anul 1980, a starului tenisului mondial Bjorn Borg cu tenismana romanca Mariana Simionescu, dar si pentru Scoala de pictura pe sticla, unde se gasesc, printre icoanele expuse, si opt lucrari deosebite, semnate de marele pictor Nicolae Grigorescu. 
 
Ne continuam apoi vizita spre Manastirea Snagov, aflata la 40 km distanta de Bucuresti. Aceasta este situata pe o insula, in mijlocul Lacului Snagov, transformat intr-un loc de relaxare si de petrecere a timpului liber, mai ales la sfarsit de saptamana, atat pentru bucuresteni cat si pentru alti vizitatori. Aceasta manastire adaposteste mormantul domnitorului Vlad Tepes, figura istorica emblematica, devenit si personaj de film in marile productii cinematografice. Legendele povestesc ca voievodul a fost ucis in padurea din apropiere, si ingropat crestineste de catre calugarii de aici, recunoscatori pentru daniile facute asezamantului religios de catre Tepes. Biserica manastirii a detinut numeroase obiecte de cult, deosebit de valoroase, o parte din ele fiind pastrate astazi la Muzeul National de Arta al Romaniei. Pe langa paginile insemnate de istorie, zona Snagov-ului este cunoscuta si datorita faptului ca Nicolae Balcescu si alti revolutionari pasoptisti ar fi fost inchisi in temnita manastirii; iar mai tarziu, insusi Ceausescu si alti inalti demnitari comunisti isi aveau vilele de week-end pe malurile lacului, Snagov-ul transformandu-se astfel intr-o destinatie de vacanta aparte si exclusivista. 
 
Mai departe, ajungem la Domeniile STIRBEI-Buftea, aflate de 25 km de capitala, ce se intind pe o suprafata de 240.000 mp, intr-un parc strajuit de arbori seculari, fiind una dintre cele mai mari locatii pentru evenimente din zona Bucurestiului. Domeniul are deschidere la Lacul Buftea, iar Palatul Stirbei ramane un edificiu atat incarcat de tumultul intamplarilor istorice pe care le-a trait, cat si o locatie selecta si eleganta pentru evenimente glamour…. Palatul a fost construit in 1855 de catre printul Barbu Dimitrie Stirbei, urmand a fi extins si modernizat de catre mostenitorii acestuia, 13 ani mai tarziu. De-a lungul vremii, figuri marcante ale tarii noastre au fost oaspeti ai palatului: George Enescu, Carol Davilla, Vasile Alecsandri, Ioan Slavici, Titu Maiorescu, I.C.Bratianu, generalul Constantin Argentoianu, Lascar Catargiu, si multi altii. Mai mult chiar, in 1916, in timpul Primului Razboi Mondial, Regina Maria s-a refugiat aici, impreuna cu copiii ei. Poate cea mai celebra figura legata de acest somptuos palat, este cea a lui Barbu Stirbei, supranumit „Printul Alb”, un barbat elegant, distins, inteligent, cu o tinuta tipic englezeasca, absolvent al Facultatii de Stiinte Juridice de la Paris. Preocupat de prosperitatea tarii, de noutatile economice din industrie si agricultura, acesta reuseste sa transforme mosia de la Buftea, mostenita de la tatal si de la bunicul sau, intr-o afacere de succes, fiind si un excelent administrator. Printul Stirbei devine astfel cel mai bogat om din tara, iar Regele Ferdinand il numeste administrator al Domeniilor Coroanei, dar si consilier personal. Ca si amanunte anecdotice, de numele Palatului Stirbei se leaga personalitati precum: Mihail Sadoveanu (obisnuia sa pescuiasca pe malurile lacului Snagov) si Nikita Sergheevici Hrusciov, care a stat aici in timpul vizitei sale de 6 zile, inceputa la 26 octombrie 1959, cand s-a luat decizia retragerii trupelor sovietice din Romania. 
 
Plimbarea noastra in imprejurimile Bucurestiului continua cu vizitarea Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia, una dintre cele mai frumoase ctitorii brancovenesti (construit in 1702). Edificiul imbina elemente arhitecturale muntenesti, bizantine, orientale si renascentiste italiene; iar datorita bogatiei decorative excesive, stilul brancovenesc a fost caracterizat un fel de baroc romanesc. Pisania de pe zidul foisorului, ne spune ca palatul a fost ridicat de Voda Brancoveanu pentru fiul sau Stefan. Dupa anul 1714 (cand domnitorul Brancoveanu si fiii sai au fost decapitati de turci pentru ca au refuzat sa-si paraseasca credinta stramoseasca si sa treaca la mahomedanism), palatul ramane nelocuit, fiind jefuit de turci, apoi transformat in han. Ulterior, in secolul al XIX-lea, a fost preluat de catre familia Bibescu, urmasa a Brancovenilor, iar Martha Bibescu a refacut intreg ansamblul dupa 1912, aducandu-i modificari si imbunatatiri radicale. In zilele noastre, cladirea palatului a fost transformata in Centrul de Cultura Palatele Brancovenesti de la portile Bucurestilor, gazduind expozitii de arta permanente si temporare ale artistilor romani si straini. 
 
Vom incheia ziua cu o plimbare de vis in Tinutul plantatiilor de lavanda, in localitatea Vlad Tepes (aprox. 95 km de Bucuresti), unde veti avea ocazia sa va plimbati printre intinsele plantatii de lavanda, sa mirositi imbietoarele flori in variatii diverse de mov, printre fluturi, buburuze si bondari, sa faceti fotografii memorabile in lanurile de lavanda si sa achizitionati diverse produse cosmetice realizate pe baza de lavanda. 
 
In cursul serii, intoarcere la Constanta, in functie de conditiile de trafic. 
 
Tarif: 220 lei/persoana
(Grup minim: 15 persoane)
La inscriere, se achita excursia integral. Daca conditiile epidemiologice, restrictiile impuse de catre autoritati si starea de sanatate a turistului permit desfasurarea excursiei in siguranta, la retragerea nejustificata, contravaloarea achitata a excursiei este NERAMBURSABILA.
 
SERVICII INCLUSE:
- Transport microbuz/autocar, minim 2*;
- vizitele si excursiile mentionate in program;
- asistenta turistica din partea agentiei;
- asigurare insolvabilitate / faliment
 
NU sunt incluse in pret:
- biletele de intrare la obiectivele turistice; 
- orice alte servicii nespecificate la “Servicii incluse”.
 

Servicii incluse

- Transport microbuz/autocar, minim 2*
- vizitele si excursiile mentionate in program
- asistenta turistica din partea agentiei
- asigurare insolvabilitate / faliment

Servicii neincluse

- biletele de intrare la obiectivele turistice
- orice alte servicii nespecificate la "Servicii incluse".

 

REZERVA OFERTA / CERE INFORMATII
Agentia de turism Christian Travel va pune la dispozitie o gama variata de oferte de turism. Christian Travel va ofera pachete turistice in tari precum Romania, Grecia, Turcia, Bulgaria, etc. Ofertele agentiei de turism Christian Travel includ vacante pe litoral sau la munte, sejururi, oferte early booking, oferte speciale sau last minute.