Christian Travel > Excursie Madrid 2019 > City break Madrid

City break Madrid

3 stele

Madrid - Spania

Sejur, Mic dejun

Transport: Avion

Valabilitate oferta: 20.07.2019 - 24.07.2019, 5 zile / 4 nopti

630 Euro / Persoana

O armonie vibranta a popoarelor si culturilor hispanice din Peninsula Iberica si din lumea larga

REZERVA OFERTA

Detalii oferta

MADRID-ul exuberant
Toledo – El Escorial – Segovia – Aranjuez 
20.07 – 24.07.2019
sejur avion, 5 zile/4 nopti
    
Un sejur de cateva zile pline de vizite si experiente culturale inedite in capitala Spaniei, reprezinta un bun prilej pentru a ne bucura impreuna de exuberanta MADRID-ului, metropola europeana ce debordeaza de energie si sarbatoare, amintind astfel de epoca sa de aur din secolul al XVI-lea, cand pictorii si dramaturgii se reuneau la stralucitoarea curte regala a Spaniei. O armonie vibranta a popoarelor si culturilor hispanice din Peninsula Iberica si din lumea larga se regaseste la Madrid, impartind un apetit molipsitor pentru arta si cultura, pentru muzica si distractie, pentru placerile vietii. 
 
Ziua 1 / 20.07.2019: *Optional, transfer de grup de la Constanta (sediul agentiei) la Aeroportul Otopeni, Bucuresti, pentru imbarcare pe cursa TAROM, zbor direct cu decolare la ora 08:10. Sosire la Madrid la ora locala 11:15. Odata ajunsi in capitala Spaniei, vom descoperi impreuna cu ghidul local frumusetile culturale ale Madrid-ului istoric, intr-un tur de oras panoramic si pietonal de jumatate de zi. Vom avea ocazia sa admiram principalele obiective turistice: Plaza de Cibeles – una dintre cele mai emblematice piete ale Madrid-ului, bulevardele centrale Paseo de la Castellana si Gran Via, faimoasa Plaza de Espana - cu monumentul lui Miguel de Cervantes si celebrele sale personaje literare Don Quijote si Sancho Panza, apoi ajungem in Plaza de Oriente, punctul de legatura cu Palatul Regal (vizita exterioara), Catedrala Nuestra Senora de Almudena, Plaza Major si Puerta del Sol – kilometrul 0 al drumurilor madrilene. La incheierea turului, transfer si cazare la Hotel PRINCIPE PIO 3*, Madrid (sau similar), http://www.hotelprincipepio.com/en. 
 
Ziua 2 / 21.07.2019: Mic dejun. Program liber la dispozitie pentru a explora individual Madrid-ul, sau *optional, excursie EL ESCORIAL si SEGOVIA. Manastirea-palat a lui Filip al II-lea, acum o destinatie foarte populara pentru excursionistii madrileni, se inalta peste mica localitate San Lorenzo de El Escorial (inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO). Initial, regele Filip al II-lea a dorit ca palatul sa restaureze gloria dinastiei habsburgice, dar, totodata, sa fie si un loc unde sa se poata retrage intr-o existenta mult mai contemplativa fata de viata agitata din Madrid. Indiferent de anotimp, privelistea de la cele 2.673 de ferestre este sublima, iar El Escorial-ul este un vast labirint de patio-uri (curti interioare cu gradini inflorite), coridoare, scari, capele, intregul peisaj fiind strajuit de privelistea minunata a Muntilor Guadarrama. Fascinanta Segovia, amplasata in mijlocul unei campii valurite, se defineste prin monumentele sale romane si medievale, excelenta sa gastronomie, broderiile si textilele sale, precum si printr-un sentiment de bunastare. Important oras militar roman la inceputurile sale, Segovia a fost ulterior apreciata de artisti si scriitori, iar printre obiectivele sale majore se numara: Apeductul Roman, Castelul Alcazar, Catedrala, Manastirea Santa Cruz, Biserica San Esteban si Palatul Contilor de Alpuente. 
In cursul serii, reintoarcere in Madrid; cazare Hotel PRINCIPE PIO 3*, Madrid (sau similar).
 
Ziua 3 / 22.07.2019: Mic dejun. Pentru aceasta zi, va propunem, *optional, sa vizitam TOLEDO, oras istoric monumental, amplasat spectaculos pe varful unei coline marete si inconjurat de apele raului Tajo. Fosta capitala vizigota, transformat apoi in important centru comercial maur, orasul acesta a adapostit in buna armonie cele trei comunitati existente: crestini, evrei, musulmani. Modernul Toledo detine, printre labirinturile de stradute intortocheate: o extraordinara catedrala – Catedral Primada, bijuterie a arhitecturii gotice, urmata de fostele sinagogi del Transito si Santa Maria la Blanca, manastirea San Juan de los Reyes.
In cursul serii, reintoarcere in Madrid; cazare Hotel PRINCIPE PIO 3*, Madrid (sau similar).
 
Ziua 4 / 23.07.2019: Mic dejun. In cursul acestei zile, ne pregatim sa descoperim *optional, orasul preferat al regilor spanioli, ARANJUEZ. Intemeiat la confluenta raurilor Tajo si Jarama, orasul Aranjuez a fost timp de secole intregi, resedinta de vara a regilor de Habsburg si Bourbon. Aceasta adevarata oaza de verdeata, a fost declarata Patrimoniu Cultural al Umanitatii (UNESCO), in mod deosebit datorita magnificelor sale palate și grădini luxuriante. Aranjuez v-ar putea aminti de Palatul Versailles, deoarece palatul regal de aici, gradinile si vestitul parc Jardin del Principe sunt toate creatiile mai multor arhitecti si peisagisti francezi. Tot aici, va veti putea delecta cu delicioasele capsuni cu frisca, vandute la tarabele de pe pitorestile alei cu dumbravi ale orasului.     
Dupa-amiaza, timp liber la dispozitie in Madrid. Seara, cazare Hotel PRINCIPE PIO 3*, Madrid (sau similar).
 
Ziua 5 / 24.07.2019: Mic dejun. Zi la dispozitia turistilor in Madrid, pentru vizite individuale: Palatul Regal si  Muzeul Prado. Palacio Real (Palatul Regal) se remarca prin opulenta sa; plin de excesele decorative ale secolelor al XVIII-lea si al XIX-lea, palatul dezvaluie secretele monarhilor care l-au locuit de-a lungul timpurilor. Amplasat pe fortarete maure din secolul al IX-lea, a devenit resesdinta regala in 1561 si a fost reconstruit in 1734 dupa un incendiu devastator. Palatul este indeosebi un produs cultural al curtii de Bourbon, iar mobilierul apartine aproape in intregime stilurilor baroc si rococo. Regele Alfonso al XIII-lea a trait in palat pana la exilul din 1931, cand Republicanii au preluat puterea, si in prezent, palatul este folosit doar pentru ceremoniile oficiale de stat, fiind si deschis spre vizitare publicului larg. 
Muzeul Prado, unul dintre cele mai cunoscute muzee din Europa si nu numai, detine unele dintre cele mai importante colectii de pictura clasica din lume; colectia sa ampla de peste 8.600 de tablouri contine o multitudine de capodopere ale artelor vizuale, semnate de artisti consacrati, precum: El Greco, Goya, Velasquez, Ribera, Zurbaran, etc. Pictura flamanda si germana, lucrarile spaniole timpurii, Scoala Venetiana sunt doar cateva dintre numeroasele curente artistice ale caror lucrari se regasesc in acest spatiu unicat.
Spre sfarsitul dupa-amiezii, transfer de grup la aeroportul din Madrid, pentru imbarcare pe cursa TAROM, cu decolare la ora locala 22:10. Sosire pe aeroportul Otopeni Bucuresti, joi, 25.07.2019, in jurul orei 03:00. 
*Optional, transfer de grup la Constanta, la sediul agentiei. 
 
Tarif:  630 euro/persoana/in camera DUBLA/TWIN
 
(La inscriere, se achita un avans de 300 euro/persoana, urmand ca diferenta sa fie achitata cu minim 21 de zile inainte de data inceperii excursiei.)
 
Servicii incluse: 
- Transport avion zbor direct Bucuresti Otopeni – Madrid – Bucuresti Otopeni
(include 1 bagaj de mana si 1 bagaj de cala/persoana); 
- Taxele de aeroport;
- Transfer de grup aeroport – hotel – aeroport; 
- Cazare 5 zile/4 nopti, mic dejun inclus, Hotel PRINCIPE PIO 3*, Madrid (sau similar); 
- MADRID tur de oras panoramic si pietonal, cu autocar local, impreuna cu ghidul local si insotitorul roman de grup;
- Ghid insotitor din partea agentiei. 
 
NU sunt incluse:
- Taxa de oras (se achita la hotel, personal de catre turist, daca se aplica);
- Asigurarea medicala si Asigurarea STORNO (se emite in aceeasi zi cu contractul);
- Biletele de intrare la obiectivele turistice;
- Excursiile optionale (tarife valabile ptr minim 20 de participanti):
    Excursie EL ESCORIAL & SEGOVIA: 75 euro/persoana (include intrarea la El Escorial); 
    Excursie TOLEDO: 55 euro/persoana;
    Excursie ARANJUEZ: 45 euro/persoana.
 
Acte necesare pentru calatorie:
- paşaport valabil min.6 luni sau carte de de identitate (pentru adulti) 
- pentru copiii minori sunt necesare: pasaport si declaratia notariala de accept a parintilor (in cazul in care parintii sau unul dintre parinti nu insoteste copilul)
 
NOTA:
- Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierii. 
- Agentia isi rezerva dreptul de a reordona programul excursiei pe zile cu respectarea in totalitate a serviciilor mentionate in program.
- Clasificarea hotelurilor este cea acordata in mod oficial de Ministerul Turismului din Spania.
- In derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora ca: intarzieri in traficul aerian, schimbari de program sau de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteorologice, etc., ce pot avea consecinte in derularea programului turistic. In aceste cazuri, agentia se obliga sa depuna toate eforturile pentru a gasi solutii in vederea depasirii situatiilor aparute dar, totodata, agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare pentru situatiile mentionate mai sus si, in consecinta, nici pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente.
- In cazul in care unui turist i se va interzice, de catre autoritatile de frontiera, iesirea sau intrarea din/in tara respectiva, acestuia nu i se mai poate restitui nimic din contravaloarea excursiei iar agentia nu va suporta  cheltuielile  necesare repatrierii.
 
 

Servicii incluse

- Transport avion zbor direct Bucuresti Otopeni - Madrid - Bucuresti Otopeni (include 1 bagaj de mana si 1 bagaj de cala/persoana)
- Taxele de aeroport
- Transfer de grup aeroport - hotel - aeroport
- Cazare 5 zile/4 nopti, mic dejun inclus, Hotel PRINCIPE PIO 3*, Madrid (sau similar)
- MADRID tur de oras panoramic si pietonal, cu autocar local, impreuna cu ghidul local si insotitorul roman de grup
- Ghid insotitor din partea agentiei.

Servicii neincluse

- Taxa de oras (se achita la hotel, personal de catre turist, daca se aplica)
- Asigurarea medicala si Asigurarea STORNO (se emite in aceeasi zi cu contractul)
- Biletele de intrare la obiectivele turistice
- Excursiile optionale (tarife valabile ptr minim 20 de participanti)

 

REZERVA OFERTA / CERE INFORMATII
Agentia de turism Christian Travel va pune la dispozitie o gama variata de oferte de turism. Christian Travel va ofera pachete turistice in tari precum Romania, Grecia, Turcia, Bulgaria, etc. Ofertele agentiei de turism Christian Travel includ vacante pe litoral sau la munte, sejururi, oferte early booking, oferte speciale sau last minute.