Christian Travel > Paste 2021 > Sibiel

Sibiel

3 stele

Paltinis - Romania

Circuit si Sejur, Pensiune completa

Transport: Autocar

Valabilitate oferta: 30.04.2021 - 03.05.2021, 4 zile / 3 nopti

1550 Lei / Persoana

Excursie cu plecare din Constanta

REZERVA OFERTA

Detalii oferta

PASTE 2021 SIBIEL
Sibiel – Pastravaria Albota – Palatul Brukental (Avrig)  
Castelul de Lut Valea Zanelor 
 
30.04 – 03.05.2021
Circuit autocar, 4 zile/3 nopti, pensiune completa
   
Pensiunea Sibiel, ce poarta numele satului de la poalele muntelui Cindrel,  Sibiel,  este amplasata la 18 km de orasul Sibiu intr-o localitate care a cucerit Golden Apple, cea mai inalta distinctie internationala acordata in turism (datorita si Muzeului de Icoane pe sticla, printre cele mai valoroase in acest sens). Pensiunea este situata intr-o locatie de vis, acolo unde se termina satul si incepe codrul, iar in jur este doar natura luxurianta: o padure de pini, una de mesteceni si una de arini, iar prin fata pensiunii curge un minunat rau de munte. 
 
Vineri, 30.04.2021: CONSTANTA – SIBIEL (550 km):
Plecare de la sediul agentiei din Constanta, la orele 06:00 dimineata. 
In drumul nostru spre Sibiel, vom face un popas, in jurul pranzului, la Pastravaria ALBOTA, (localitatea Arpasu de Sus), una dintre cele mai cunoscute si apreciate ferme de pastravi din tara noastra. Aerul curat de munte, susurul paraurilor, pastravii, creasta Arpaselului si o liniste aparte, alcatuiesc toate un tablou de neuitat. Păstrăvăria Albota are o producţie anuală de 40 de tone de păstrăvi, în cele 13 bazine; Fântânel şi Curcubeu sunt cele două feluri de păstrăvi crescuţi aici. La aceasta pastravarie, puteti degusta mancaruri traditionale locale, cu gustul unic al produselor naturale, un exemplu delicios in acest sens fiind: file-ul de păstrăv în fulgi de porumb, cu cartofi natur peste care se presară verdeţuri proaspete, din grădina proprie. Carnea si branza provin din fermele proprii, procesate in atelierele proprii de branzeturi, mezeluri, brutarie, afumatorie. Dupa ce am savurat un pranz gustos si sanatos la Pastravaria Albota, putem spune ca acesta este locul unde Dumnezeu i-a dăruit unui sibian sas nu doar undiţa succesului, ci şi păstrăvul de aur, care i-a îndeplinit dorinţa, cu multă muncă şi dragoste de natură si autentic.
 
Dupa o binemeritata pauza de pranz, ne indreptam spre destinatia noastra pentru vacanta de Paste 2021, Sibiel, localitate aflata in mijlocul unei naturi bogate in peisaje de vis: dealurile și crestele munților ce se inalta in zarea nesfarsita, stradutele inguste, inverzite cu iarba pe margini, de-a lungul carora apar casele randuite frumos cu porti inalte de lemn. Undeva, alaturi, susurul paraului Sibiel (Sighiel) se aude ca o melodie de fond pentru plimbarile prin padurea inverzita. Oamenii Sibielului (sagherenii) isi deschid portile ospitalieri turistilor care le calca pragul. Sunt obisnuiti cu musafirii, caci de mai bine de 45 de ani practica turismul rural, zona fiind impanzita cu pensiuni. Sat stravechi tipic romanesc, Sibielul pastreaza un amestec de amprente istorice, care ii dau un aer aparte. Casele vechi, multe de un albastru viu – „vânătul de Sibiel”, amintesc ca le-au ridicat palme de mesteri sasi. Au acoperisurile inalte, de sindrila, cu barnele imbinate intr-un triunghi sau trapez; tot mesterii sasi, adusi din localitatile invecinate, acopereau altadata ulitele cu piatra de râu.
 
Sosire la Sibiel in cursul serii. Cazare si cina Pensiunea Sibiel 3*, (sau similar) Sibiel, www.sibiel.eu 
Seara, vom putea asista la Slujba Prohodului, la bisericuta din sat.
 
 
Sambata, 01.05.2021: SIBIEL – satele din imprejurimi – SIBIEL (60 km):
Mic dejun. Astazi, va propunem, *optional, un scurt tur al satelor traditionale din vecinatatea Sibiel-ului. 
Vom incepe plimbarea noastra cu vizitarea chiar a satului Sibiel, unde vom putea admira binecunoscutul Muzeu de Icoane pe sticla. Sibielul, situat la 5 km de Saliste si la 24 km de Sibiu, aflat pe cursul inferior al raului Sibiel, adapostit de munti ca intr-o caldare, apare pentru prima data in documentele vremii in secolul al IV-lea, fiind atestat documentar in anul 1384. Localitatea a evoluat continuu in decursul istoriei, ajungand astazi un sat emblematic de referinta in Marginimea Sibiului, cu oameni gospodari si mandri ce au reusit sa duca si peste hotarele Romaniei traditiile, datinile, obiceiurile si bucatele romanesti. 
 
Localitatea Saliste, vrednic sat de munte, este un amestec arhitectural de urban și rural de un pitoresc aparte: piaţa centrală cu clădiri urbane, vile moderne viu colorate, străduţe înguste, pietruite şi căsuţe bătrâneşti. Cunoscut drept „Marele Sat al Romanilor”, astazi, Saliste este considerat capitala culturală și spirituală a Mărginimii Sibiului. Locuitorii din Săliște s-au ocupat cu păstoritul, şi pentru că umbla vorba că „drumurile oilor sunt drumuri de negoţˮ, în secolul XIX s-a dezvoltat şi comerţul. Meșteșugari și comercianți din Transilvania, Oltenia și Muntenia veneau la târgurile generale de la Săliște, tradiţie păstrată până în zilele noastre. Strănepoții acestor meșteșugari au dus tradiția mai departe, iar astăzi putem vizita ateliere de dogari, pălărieri sau cojocari. De altfel, însuşi marele Nicolae Iorga afirma despre Sălişte că ,,... e lăcaşul celei mai depline frumuseţi româneşti în faţă, trup, port, limbă, moravuri, sat mare şi bogat care seamănă mai mult cu o republică a ţăranilor români. ’’ 
 
Seara, dupa cina, vom merge impreuna la bisericuta din sat, pentru Slujba de Inviere: „HRISTOS A INVIAT !”
 
Duminica, 02.05.2021: SIBIEL – HRISTOS A INVIAT! :
Mic dejun. Astazi, in Duminica Pastilor, ne propunem sa ne relaxam la pensiune si sa ne bucuram de natura inconjuratoare. In jurul orelor amiezii, vom participa la pranzul de Paste. 
Dupa-amiaza, program liber la dispozitie. Seara, cazare si cina Pensiunea Sibiel 3*, (sau similar) Sibiel. 
 
Luni, 03.05.2021: SIBIEL – Palatul BRUKENTAL (Avrig) – Castelul de Lut Valea Zanelor (Porumbacu de Sus) – CONSTANTA (580 km):
Mic dejun.  Astazi, ne vom lua „La Revedere!” de la Sibiel si ne vom indrepta pasii spre Palatul Brukental din Avrig, considerat unul dintre tezaurele istorice ale Transilvaniei. Tainuit in adancul falnicilor munti ai Fagarasului, acesta emana eleganta si somptuozitate si isi invita vizitatorii intr-o veritabila aventura istorica, invaluita in mister, gratie si cavalerism. Cu o arhitectura in cel mai autentic stil baroc, dupa modelul vienez, palatul a fost construit in anul 1788 de catre guvernatorul Transilvaniei la acea vreme, baronul Samuel Von Brukental.  „Micul Schönbrunn” (după cum a fost supranumit) este o expresie a spiritului cosmopolit și a puterii financiare considerabile a baronului Von Brukenthal, fiind unul dintre cele mai impresionante edificii de acest fel din România. Clădirea principală este construită pe două nivele și are deschidere spre parcul luxuriant. Fiind amplasata pe cea mai înaltă terasă, clădirea palatului ocupă o poziție asemănătoare celei a Gloriettei din parcul Schönbrunn-ului de la Viena. Parcul Palatului Brukenthal este cunoscut drept si „Edenul Transilvaniei”, datorită multitudinii de plante exotice rare, precum: portocali, curmali, smochini, lămâi, ananas, aloe, plante de cafea. Complexul de la Avrig este o oglindă a unui sistem erudit de gândire, exprimând ideile iluministe și francmasone ale baronului Von Brukenthal, cele care au stat la baza moștenirii valoroase pe care a lăsat-o Transilvaniei.
 
Ne continuam vizita spre pitorescul Castel de Lut din Valea Zanelor (localitatea Porumbacu de Sus). Pe malul râului Porumbacu, la poalele măreților munți Făgăraș, într-un loc tihnit și vegheat de Vârful Negoiu (al doilea cel mai înalt pisc muntos din țară), se află o locatie feerica, desprinsa din basmele populare românești și păzita cu strasnicie de fiinte magice. Castelul de Lut Valea Zânelor este un loc de relaxare al călătorilor, un loc scăldat permanent în razele blânde ale soarelui și în pastelul infinit al florilor. Legenda spune că tărâmul pe care se află castelul era locuit de făpturi fermecate – zânele bune – iar acestea protejează și în prezent locul ce era cândva casa lor. Aceasta constructie a luat naștere în anul 2014, din dorința de a crea un loc liniștit și ferit de agitația orașului și pornind de la ideea de ”Casa Naturală de Poveste”, un concept adânc înrădăcinat în tradițiile românești. Localizarea este unul din punctele cheie ale acestui obiectiv turistic, astfel satul, grădinile și mai ales peisajele pitorești conturează un cadru rustic, rupt din basmele populare românești. Astfel, Castelul de Lut reprezintă o alegere perfectă pentru oricine dorește să pășească într-o lume de basm, plină de culoare. 
 
Seara, sosire la Constanta, in functie de conditiile de trafic. 
 
Tarif:  1.550 lei/persoana/pachet/sejur/in camera DUBLA
           1.450 lei/persoana/pachet/sejur/in APARTAMENT 
(Grup minim: 15 persoane)
 
Servicii incluse:   
- transport microbuz/autocar  min. 2*;
- 4 zile/3 nopti cazare cu PENSIUNE COMPLETA (bauturi incluse), Pensiunea SIBIEL  3*, (sau similar) Sibiel, www.sibiel.eu;
- vizitele si excursiile mentionate in program;
- asistenta turistica din partea agentiei;
- asigurare insolvabilitate / faliment.
 
NU sunt incluse in pret:
- biletele de intrare la obiectivele turistice; 
- excursia *optionala ziua 2: satele din imprejurimile Sibiel-ului:  60 lei/persoana;
- orice alte servicii nespecificate la “Servicii incluse”.
 
*** La inscriere, se achita un avans de minim 250 lei/persoana; termenul limita de inscriere: 10.03.2021. Diferenta va fi achitata pana pe data de 15.04.2021. Daca conditiile epidemiologice, restrictiile impuse de catre autoritati si starea de sanatate a turistului permit desfasurarea excursiei in siguranta, la retragerea nejustificata, avansul achitat este NERAMBURSABIL.
 

Servicii incluse

- transport microbuz/autocar min. 2*
- 4 zile/3 nopti cazare cu PENSIUNE COMPLETA (bauturi incluse), Pensiunea SIBIEL 3*, (sau similar) Sibiel, www.sibiel.eu
- vizitele si excursiile mentionate in program
- asistenta turistica din partea agentiei
- asigurare insolvabilitate / faliment.

Servicii neincluse

- biletele de intrare la obiectivele turistice
- excursia *optionala ziua 2: satele din imprejurimile Sibiel-ului: 60 lei/persoana
- orice alte servicii nespecificate la "Servicii incluse".

 

REZERVA OFERTA / CERE INFORMATII
Agentia de turism Christian Travel va pune la dispozitie o gama variata de oferte de turism. Christian Travel va ofera pachete turistice in tari precum Romania, Grecia, Turcia, Bulgaria, etc. Ofertele agentiei de turism Christian Travel includ vacante pe litoral sau la munte, sejururi, oferte early booking, oferte speciale sau last minute.