Christian Travel > Rusalii 2021 > Excursie de Rusalii in Oltenia

Excursie de Rusalii in Oltenia

4 stele

- Romania

Circuit, Demipensiune

Transport: Autocar

Valabilitate oferta: 18.06.2021 - 21.06.2021, 4 zile / 3 nopti

1195 Lei / Persoana

Excursie cu plecare din Constanta

REZERVA OFERTA

Detalii oferta

FARMECUL  OLTENIEI  MEDIEVALE
Mini-vacanta de RUSALII 2021
GOVORA - TARGU JIU – Manastirea TISMANA – PESTERA MUIERII – 
PESTERA  &  Manastirea POLOVRAGI – Manastirea HUREZI – CURTEA DE ARGES
 
Circuit autocar, 4 zile/3 nopti, demipensiune
18.06 – 21.06.2021
 
OLTENIA este Tara Oltului, a stravechiului rau dacic Alutus, ce strabate culmile muntilor si descopera privirii calatorului vestigiile antice ale fostelor castre romane, precum si un adevarat tezaur de manastiri si schituri, statiunile balneoclimaterice, satele cu vechi biserici din lemn, pesterile si defileurile minunate… Tot acest patrimoniu natural, cultural si istoric pare a fi oprit goana inversunata a timpului, astfel incat, avem impresia ca am patruns intr-un univers medieval, aflat sub obladuirea sfintilor din fresce si a domnitorilor intemeietori.
 
Ziua 1: CONSTANTA – GOVORA – ANINISU DIN VALE (500 km):
Plecare de la sediul agentiei, dimineata, la orele 07:00. In drumul nostru spre Judetul Gorj, vom face si un scurt popas in Govora. Statiunea turistica Baile Govora, amplasata in mijlocul padurilor de fagi, stejari si pini (la o altitudine de 380 metri) este binecunoscuta datorita proprietatilor terapeutice ale apelor termale, bogate in diverse minerale. Govora, una dintre „perlele” din salba turismului valcean, supranumita si „bijuteria bailor Coroanei”, ramane pana in zilele noastre, atat o pitoreasca destinatie de vacanta montana, cat si una dintre cele mai frecventate baze de tratament din tara noastra.   
In cursul dupa-amiezii, sosire la Pensiunea Hanul Banului 4* (sau similar), din pitoreasca localitate Aninisu din Vale, Comuna Crasna (Judetul Gorj), in depresiunea subcarpatica a Olteniei - Carpinis-Novaci - in apropierea Muntilor Parang. Acolo unde padurea incepe sa stapaneasca muntele, „departe de lumea dezlantuita”, pe locul unde cu peste 400 de ani în urmă se aflau păduri seculare de anini, pe malul pârâului Negrișoara s-a ridicat „Hanul Banului”.  Acesta este construit in stil traditional, printr-o combinatie reusita de lemn si piatra naturala in ideea de a oferi confortul necesar unei vacante reusite, in cautarea linistii, a unei ambiante placute, a aerului nepoluat si a unei odihne binemeritate.
Seara, cazare si cina la Pensiunea Hanul Banului 4* (sau similar).
 
Ziua 2: ANINISU DIN VALE – TARGU JIU (Ansamblul monumental Constantin Brancusi) – Manastirea TISMANA – ANINISU DIN VALE (140 km):
Mic dejun. Astazi, va propunem, *optional, o excursie pana la Targu Jiu, unul dintre cele mai emblematice orase oltenesti, unde vom avea ocazia sa vizitam si sa admiram ansamblul monumental creat de catre Constantin Brancusi, unul dintre cei mai importanti sculptori moderni, in a carui intreaga opera strabate filonul traditiei, dar si al modernitatii. Brancusi a stiut sa combine simplitatea artei populare oltenesti cu rafinamentul avangardei artistice pariziene, influentand astfel conceptul modern al formei in sculptura. Masa Tacerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sarutului reprezinta un omagiu adus eroilor cazuti in timpul Primului Razboi Mondial. Ne continuam apoi plimbarea pana la Manastirea Tismana, cel mai vechi asezamant monahal din Tara Romaneasca, aflata in mijlocul Muntilor Valcan si inconjurata de o pitoreasca padure de castani si aluni. In jurul acestui important lacas de cult din tara noastra, s-a dezvoltat unul dintre cele mai insemnate centre carturaresti medievale; s-au infiintat ateliere pentru instruirea copistilor de manuscrise, a gramaticilor si a sculptorilor in lemn. In colectia muzeala a manastirii se pastreaza vechi obiecte de cult, broderii, icoane, carti, manuscrise, candele brancovenesti, cruci de argint in filigran aurit, etc…. In anul 1657, calatorind prin Tara Romaneasca, calatorul si arhidiaconul Paul de Alep a vizitat si Manastirea Tismana, pe care a gasit-o „fara de asemanare nici in aceasta tara, nici in alta, prin frumusetea locului si a asezarii, prin multimea apelor sale si intarirea naturala”. 
Seara, cazare si cina Pensiunea Hanul Banului 4*, Aninisu din Vale. 
 
Ziua 3: ANINISU DIN VALE – PESTERA MUIERII – PESTERA POLOVRAGI – Manastirea POLOVRAGI –  ANINISU DIN VALE (60 km): 
Mic dejun. In aceasta zi, va propunem o excursie *optionala, al carei prim popas este Pestera Muierii (amplasata la nord de comuna Baia de Fier), „minunea din maruntaiele Parangului”, obiectivul speologic cel mai vizitat din Romania, dupa Pestera Ursilor din Bihor. Numele acestei pesteri se datoreaza faptului ca, in timpurile stravechi, atunci cand barbatii plecau la lupta, aceasta constituia un refugiu perfect pentru femeile si copiii ramasi acasa. Galeriile pesterii, cu o lungime de aprox. 3.600 m, sunt dispuse pe patru niveluri, iar salile, galeriile si formatiunile carstice se constituie intr-o incantatie coplesitoare: Domul mic, Sala Altarului, Stanca Insangerata, Cupola, Cascada Impietrita, Sala Turcului, Coloana cu Meduze, Dantela de Piatra, Plafonul de Argint, Sala Perlelor, …. Vom ajunge apoi la o alta pestera, si anume, Pestera Polovragi, locul legendelor, al vracilor si al spiritualitatii, considerata cea mai interesanta dintre formatiunile speologice de pe Valea Oltetului. Cu o lungime de peste 9.000 de metri, pestera are o galerie principala din care se desprind mai multe culoare laterale: Stalpului, Liliecilor, …. Se crede ca aici s-ar fi retras Zamolxe, zeul dacilor, dupa ce a hotarat sa se izoleze de oameni; aceasta legenda a dus la tot felul de supozitii fanteziste: unii cred ca pestera duce, printr-o serie de galerii sinuoase, pana la Cetatile dacice din Muntii Orastiei (de care o despart 100 de km!) sau ca ar ascunde in maruntaiele ei tezaurul dacilor. Peștera Polovragi este asociată ideii că vracii din acea perioada intrebuintau o plantă numită polovraga pentru a obtine remedii pentru diferite boli, numele păstrându-se așadar conform legendei. Acolo unde Oltețul șerpuiește printre Munții Parâng și Muntii Căpățânii există o poartă spre Dumnezeu: Mănăstirea Polovragi. Situata sub masivul Piatra Polovragilor, in mijlocul unei livezi cu pomi fructiferi si castani, ctitorita in anul 1505 si recladita intre anii 1647-1648, aceasta va fi inchinata Sfantului Mormant, fiind rascumparata ulterior de domnitorul Constantin Brancoveanu si transformata in metoh al Manastirii Hurezi. De altfel, Brâncoveanu s-a dovedit a fi un adevărat ctitor pentru acest lăcaș de cult: în timpul domniei sale a fost refăcută biserica, s-a înălțat turla, s-a adăugat pridvorul în stil brâncovenesc, s-au refăcut chiliile, clopotnița precum și zidul de incintă. Manastirea Polovragi, cu o istorie de peste 500 de veacuri,  reprezinta un loc incarcat de istorie si spiritualitate romaneasca, ce merita a fi vizitat. 
Seara, cazare si cina Pensiunea Hanul Banului 4*, Aninisu din Vale. 
 
Ziua 4:  ANINISU DIN VALE – Manastirea HUREZI - CURTEA DE ARGES – CONSTANTA (514 km): 
Mic dejun.  Ne luam astazi  Ramas Bun de la frumusetile Gorjului si ne indreptam spre casa, nu inainte de a face si o scurta oprire la Manastirea Hurezi, situata in satul Romanii de Jos, la doar 3 km de Horezu. Acest sfant lacas de cult este unul dintre cele mai reprezentative exemple de arhitectura medievala, in cel mai autentic stil brancovenesc. Asezata la poalele Muntilor Capatanii, in mijlocul codrilor, Manastirea Hurezi este dominata de biserica principala, cu hramul Sf. Imparati Constantin si Elena (construita intre 1690 – 1694). Muzeul Manastirii Hurezi contine diverse piese de arta medievala, tesaturi, precum si una dintre cele mai valoroase colectii de carte veche (4.000 de volume), unica in Europa de sud-est la inceputul secolului al XVIII-lea. Aceasta ctitorie superba a domnitorului Brancoveanu vorbeste de la sine in favoarea acestuia, demonstrand marea sa dragoste pentru arta, cultura si frumos. De o frumusete rapitoare, nu este de mirare ca aceasta bijuterie arhitecturala este inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cu un simt al proportiilor si cu detalii sculpturale extraordinare, aceasta manastire este considerata unul dintre cele mai elocvente exemple ale stilului brancovenesc; picturile originale, alaturi de portretele Brancovenilor, ale Basarabilor si ale membrilor familiei Cantacuzino, sunt si ele de o calitate exceptionala. Un argument in plus il constituie pisania de deasupra usii bisericii mari a Manastirii Hurezi: „Nu voi intra in salasul casei mele, nu ma voi aseza in asternutul patului de odihna, nu voi da somn ochilor si pleoapelor mele, si nici repaos tamplelor mele, pana nu voi afla loc Domnului si salas Dumnezeului lui Iacob.”
In jurul pranzului, vom ajunge si la Curtea de Arges, oras important de pe meleagurile Argesului, cu o bogata mostenire istorica si culturala: clădiri de patrimoniu în stil bizantin, mănăstiri și biserici, ruine medievale, case în stil tradițional argeșean, muzee și monumente. Noi vom vizita Manastirea Curtea de Arges, legata de legenda Mesterului Manole. Lăcașul a fost construit de domnitorul Neagoe Basarab în perioada anilor 1515 – 1517 pe locul vechii mitropolii (1359). O legendă spune că meșterul Manole și-a zidit în zidurile acestei mănăstiri chiar pe propria-i soție (Ana), deoarece în mod inexplicabil tot ceea ce era construit în timpul zilei, se dărâma noaptea. Lângă Mănăstirea Curtea de Argeș se află si Catedrala Arhiepiscopală, locul unde își dorm somnul de veci toți regii României, iar in micul parc din fata manastirii se gaseste Fantana lui Manole – locul unde se spune ca acesta s-a prabusit gasindu-si sfarsitul, deoarece aripile construite de mester din sindrile usoare s-au frant. 
In cursul serii, sosire la Constanta, in functie de conditiile de trafic. 
 
Tarif:  1.195 lei/persoana/in camera DUBLA
(Grup minim 15 persoane)
Tarif in camera TRIPLA: 1.140 lei/persoana
 
*** La inscriere, se achita un avans de minim 400 lei/persoana, diferenta urmand a se achita pana pe data 10.06.2021.
 
Servicii incluse:
- Transport cu autocar/microbuz licentiat min 2*;
- Taxe autostrazi si parcari;
- Tururile si vizitele cuprinse in program; 
- 3 nopti cazare Pensiunea Hanul Banului 4* (sau similar) cu mic dejun si cina; 
- Asistenta turistica din partea agentiei.
 
NU sunt incluse:
- Biletele de intrare la obiectivele turistice;
- Masa de pranz; 
- Excursiile optionale: ziua a 2-a la Targu Jiu si Manastirea Tismana = 85 lei/pers;
                ziua a 3-a la Pestera Muierii, Pestera si M-stirea Polovragi = 50 lei/pers; 
- Alte servicii decat cele cuprinse la “servicii incluse”.
 

 

Servicii incluse

- Transport cu autocar/microbuz licentiat min 2*
- Taxe autostrazi si parcari
- Tururile si vizitele cuprinse in program
- 3 nopti cazare Pensiunea Hanul Banului 4* (sau similar) cu mic dejun si cina
- Asistenta turistica din partea agentiei

Servicii neincluse

- Biletele de intrare la obiectivele turistice
- Masa de pranz
- Excursiile optionale: ziua a 2-a si ziua a 3-a la Pestera Muierii, Pestera si M-stirea Polovragi = 50 lei/pers
- Alte servicii decat cele cuprinse la “servicii incluse”.

 

REZERVA OFERTA / CERE INFORMATII
Agentia de turism Christian Travel va pune la dispozitie o gama variata de oferte de turism. Christian Travel va ofera pachete turistice in tari precum Romania, Grecia, Turcia, Bulgaria, etc. Ofertele agentiei de turism Christian Travel includ vacante pe litoral sau la munte, sejururi, oferte early booking, oferte speciale sau last minute.