Christian Travel > Rusalii 2021 > Rusalii Veliko Tarnovo

Rusalii Veliko Tarnovo

4 stele

Veliko Tarnovo & Arbanassi - Bulgaria

Circuit, Demipensiune

Transport: Autocar

Valabilitate oferta: 19.06.2021 - 21.06.2021, 3 zile / 2 nopti

195 Euro / Persoana

Excursie cu plecare din Constanta

REZERVA OFERTA

Detalii oferta

VELIKO TARNOVO,   capitala   medievala   a   Bulgariei
Mini-vacanta de RUSALII 2021
VELIKO TARNOVO – Orasul medieval si Cetatea TSARAVETS 
ARBANASSI, renumit sat turistic traditional bulgaresc
19.06 – 21.06.2021 
3 zile/2 nopti, DEMIPENSIUNE, hotel 4*
   
Veliko Tarnovo, unul dintre cele mai pitoresti orase bulgaresti, cu o istorie de peste 500 de ani, este gazda uneia dintre cele mai frumoase fortarete medievale ale Europei, Cetatea Tsaravets (sau Cetatea Tarilor). Veliko Tarnovo a fost construit pe trei dealuri: Tsaravets, Trapezitsa si Sveta Gora, si este strabatut de raul Yantra. Acesta este considerat capitala medievală a Bulgariei, un mix reușit de vechi și nou într-o atmosferă boemă și romantică. Indiferent de anotimp, orășelul are farmecul său și merită explorat în tihnă, in plimbari prin Centrul vechi, care este o încrengătură de străduțe, unele înguste de numai o persoană, care urcă vertical printre casele din piatră și lemn așezate parcă una deasupra celeilalte. La fiecare colț de stradă te întâmpină o pisică sau un graffiti colorat care se imbina perfect cu atmosfera straveche a orașului. 
 
Arbanassi: Amplasat la doar 3 km departare de Veliko Tarnovo, pitorescul sat Arbanassi, cu casele sale din piatra, va asteapta pentru a-i descoperi atmosfera incantatoare, frumoasele biserici stravechi, stradutele labirintice, si ospitalitatea localnicilor sai. Din cele 80 de case intretinute, 36 sunt monumente de cultura nationala, protejate prin lege. Arbanassi, aşezat pe un podis înalt, reprezintă o veritabila comoara arhitecturala şi culturala, ce dateaza din perioada Renaşterii Naţionale Bulgare, este ridicat ca o scenă de amfiteatru deasupra oraşului Veliko Târnovo, de unde se deschide o privelişte uimitor de frumoasa.
 
Ziua 1/19.06.2021: CONSTANTA – VELIKO TARNOVO (355 km):
Plecare de la sediul agentiei din Constanta, in cursul diminetii, la orele 07:00. 
In jurul pranzului, vom ajunge la VELIKO TARNOVO, un superb oras bulgaresc, denumit si „Sighisoara medievala a Bulgariei”. A fost declarat capitala celui de-al Doilea Imperiu Bulgar in 1185, iar in acea perioada, orasul era cunoscut sub numele de Turnovgrad. Mai tarziu, la fel ca restul zonei balcanice, si Turnovgrad a ajuns sub stapanirea Imperiului Otoman in 1393, unde a ramas aproape 500 de ani. Bulgaria a fost eliberata in 1877, iar Veliko Tarnovo a devenit capitala noului stat independent. Doar doi ani mai tarziu, capitala a fost mutata la Sofia; iar Turnovgrad a primit numele de Veliko Tarnovo in 1966. Farmecul aparte, statutul de fosta capitala, strazile cu piatra cubica si privelistile care iti taie rasuflarea sunt doar cateva dintre motivele pentru care Veliko este considerat unul dintre cele mai frumoase orase din Bulgaria.
Dupa-amiaza, plimbare individuala si relaxare in centrul modern al orasului.
Cazare si cina Hotel GRAND YANTRA 4* (sau similar), Veliko Tarnovo.  
 
Ziua 2/20.06.2021: VELIKO TARNOVO – Centrul citadin medieval – Cetatea TSARAVETS:
Mic dejun. Astazi, ne vom plimba impreuna, intr-un periplu pietonal, de-a lungul stradutelor si ulicioarelor intortocheate din Centrul Vechi al orasului, admirand casutele din piatra si cladirile cu atmosfera patriarhala, parca desprinse din stampele vintage, impodobite cu ghivece cu flori multicolore, alaturi de vechi ateliere meștesugărești, ale fierarilor, sticlarilor sau cofetarilor, dar și numeroase magazine de suveniruri locale. Toate acestea sunt concentrate de-a lungul principalei strazi turistice a orașului, strada Samovodska. 
Ne vom continua preumblarea prin oras, cu vizitarea Cetatii Tsarevets; simbolul orașului Veliko Tarnovo, aceasta a fost cetatea de scaun în perioada medievală și adăpostea peste 400 case, 18 biserici, si castelul. De pe culmea dealului pe care se inalta cetatea, se zareste faimosul pod Stambolov care traversează râul Yantra și care oferă o priveliste minunată asupra colinelor iconice din Veliko Târnovo: văile adânci și înguste, cu pereți stâncoși și cu vegetație din abundență, formeaza peisaje de o frumusețe unică, iar cursul spectaculos al râului Yantra șerpuieste ușor în jurul cetății, după care dispare printre văile și dealurile din imprejurimi. 
Seara, cazare si cina Hotel GRAND YANTRA 4* (sau similar), Veliko Tarnovo.  
 
Ziua 3/21.06.2021: VELIKO TARNOVO – ARBANASSI – CONSTANTA (365 km):
Mic dejun. Astazi, ne vom lua „La Revedere” de la Veliko Tarnovo, si ne vom indrepta pasii spre ARBANASSI, renumit sat turistic traditional bulgaresc, aflat la doar 3 km distanta. Numele inițial al acestei localitati era ”Yailak”, adică ”pășune” dar, se pare că, întrucât aici locuiau mulți albanezi, cuceritorii turci i-au dat ulterior denumirea de „Arnavudkyoy” (de la "sat albanez" în lb. turca). Prima atestare a acestui sat turistic este datată în 1538, an în care sultanul Suleyman Magnificul a emis un decret prin care oferea vreo patru sate, printre care și pe acesta, drept moșie ginerelui său, vizirul Rustem Pasha. 
La orele amiezii, vom avea ocazia sa servim pranzul, *optional, la restaurantul Hotelului IZVORA 3* din Arbanassi, o locatie deosebit de frumoasa, amplasata intr-un cadru natural de vis: vegetatie bogata, mini-rezervatie de pasari si animale si o delicioasa bucatarie locala. 
 
In cursul serii, intoarcere la Constanta, in functie de conditiile de trafic. 
 
 Hotel GRAND YANTRA 4*, Veliko Tarnovo
Acest hotel 4*, amplasat in Veliko Tarnovo – capitala culturala a Bulgariei – face parte din renumitul lant hotelier Sharlopov Group, infiintat in urma cu 15 ani. Hotelul, cu o capacitate de cazare in 61 de camere duble/twin si 4 apartamente standard, ofera camere cu priveliste la Cetatea Tsaravets si la asezarea istorica Arbanassi. Cladirea hotelului este declarata monument cultural si ofera si un centru modern de SPA si wellness. Restaurantul Yantra, cu vedere panoramica asupra orasului, este decorat in stil traditional bulgaresc, are o capacitate de 250 de locuri si serveste diverse preparate internationale si specialitati bulgaresti locale. Cafeneaua Vienna si terasa panoramica Trapezitsa ofera si preparate gatite dupa retete medievale autentice din bucataria bulgareasca.
Tarif: 195 euro/persoana
(grup minim: 15 persoane)
 
SERVICII INCLUSE: 
- Transport autocar/microbuz clasificat minim 2*;
- Taxe parcari, autostrazi;
- Cazare 2 nopti cu mic dejun si cina, Hotel GRAND YANTRA 4* (sau similar), Veliko Tarnovo;
- Ghid insotitor din partea agentiei pe tot parcursul excursiei; 
- Vizitele si excursiile mentionate in program;
- Asigurare insolvabilitate/faliment. 
 
NU SUNT INCLUSE:
- Biletele de intrare la obiectivele turistice; 
- Pranzurile si bauturile la masa;
- Orice alte servicii nementionate la Servicii Incluse. 
 
*** La inscriere, se achita un avans de minim 100 euro/persoana, diferenta urmand a se achita pana pe data de 05.05.2021. Daca conditiile epidemiologice, restrictiile impuse de catre autoritati si starea de sanatate a turistului permit desfasurarea excursiei in siguranta, la retragerea nejustificata avansul achitat este NERAMBURSABIL.
 

Servicii incluse

- Transport autocar/microbuz clasificat minim 2*
- Taxe parcari, autostrazi
- Cazare 2 nopti cu mic dejun si cina, Hotel GRAND YANTRA 4* (sau similar), Veliko Tarnovo
- Ghid insotitor din partea agentiei pe tot parcursul excursiei
- Vizitele si excursiile mentionate in program
- Asigurare insolvabilitate/faliment.

Servicii neincluse

- Biletele de intrare la obiectivele turistice
- Pranzurile si bauturile la masa
- Orice alte servicii nementionate la Servicii Incluse.

 

REZERVA OFERTA / CERE INFORMATII
Agentia de turism Christian Travel va pune la dispozitie o gama variata de oferte de turism. Christian Travel va ofera pachete turistice in tari precum Romania, Grecia, Turcia, Bulgaria, etc. Ofertele agentiei de turism Christian Travel includ vacante pe litoral sau la munte, sejururi, oferte early booking, oferte speciale sau last minute.