Christian Travel > Vacanta Paste 2019 > Macedonia Ohrid

Macedonia Ohrid

3 stele

Ohrid - Macedonia

Circuit, Demipensiune

Transport: Autocar

Valabilitate oferta: 25.04.2019 - 01.05.2019, 7 zile / 6 nopti

385 Euro / Persoana

sarbatorile Pascale in Macedonia imbina armonios traditiile stravechi, simplitatea, puritatea si originalitatea

REZERVA OFERTA

Detalii oferta

Sfintele Sarbatori de Paste 2019 in M A C E D O N I A
OHRID - stravechea  perla  istorica  a  Macedoniei
25.04 – 01.05.2019
Circuit autocar, 7 zile / 6 nopti
   
Sfintele Sarbatori Pascale in Macedonia imbina armonios traditiile stravechi, simplitatea, puritatea si originalitatea. Localnicii obisnuiesc sa sarbatoreasca Pastele impreuna cu turistii numerosi si sa se bucure impreuna de Invierea Domnului, uitand astfel de limitele impuse de granite si nationalitati.   
In S-E Europei, se afla Republica Macedonia, o tara mica dar bogata, cu un urias potential turistic. Macedonia este asemenea unei nestemate ascunse, de o inestimabila valoare culturala, istorica si geografica. Amplasarea privilegiata a Macedoniei, ii confera statutul de veritabil pod de legatura intre Est si Vest, de reala confluenta intre Europa crestina si Orientul mistic, fapte atestate prin radacinile spirituale profunde ale locuitorilor sai. 
Ohrid-ul, stravechea perla istorica a Macedoniei, este sinonim cu natura si arhitectura deosebite, face parte din patrimoniul UNESCO inca din 1980. Putine locuri in lume mai adapostesc in sanul lor vechiul si noul, inovatia si traditia, iar din acest punct de vedere, Ohrid-ul reprezinta o reala placere de a calatori si a descoperi. In Ohrid poti gasi bijuterii de mână și filigran de argint, cele mai atractive fiind perlele Ohrid, despre care se spune că au o strălucire veșnică. „Perlele perfecte”, vor fi întotdeauna cu Dumneavoastra pentru a va reaminti de sejurul de neuitat în Macedonia.
 
Ziua 1 / 25.04.2019:  CONSTANTA – ARBANASI – VELIKO TARNOVO (360 km)
Plecare de la sediul agentiei, la ora 07:00. Facem primul popas din calatoria noastra in inima Balcanilor, la Veliko Tarnovo, “Orasul Tarilor”. Acesta se afla situat pe malul râului Iantra si a fost capitala Țaratului vlaho-bulgar între anii 1185-1393. Veliko Tarnovo, acest orăşel de munte cu monumente istorice bine puse în valoare, cu străduţe înguste şi case parcă suspendate de pereţii canionului, cu restaurante şi cafenele cu specific bulgăresc, macedonean, grecesc sau albanez, pare a fi neschimbat de secole. Există şi o parte modernă a oraşului, cu blocuri construite în perioada comunistă, care însă nu contrastează cu aerul medieval al urbei. Supranumit si „Sighisoara Bulgariei”, orasul are multe lucruri frumoase de oferit vizitatorilor sai, dintre care se remarca Cetatea Tsarevets. Vom face si o scurta incursiune la Arbanasi, o localitate pitoreasca aflata la doar 4 km de Veliko Tarnovo, locatie ce va va incanta cu siguranta datorita atmosferei locale specifice, cu stradute mici si intortocheate, de-a lungul carora se insiruie casele cu arhitectura straveche.    
Cazare hotel Premier 3*, Veliko Tarnovo; www.hotelpremier-bg.com (sau similar)
 
Ziua 2 / 26.04.2019:  VELIKO TARNOVO – OHRID (650 km) 
Mic dejun. Astazi parasim Veliko Tarnovo, indreptandu-ne spre OHRID, oras-emblema al Macedoniei, considerat stravechea “perla istorica” a acestei tari din Peninsula Balcanica. In cursul dupa-amiezii, sosire in Ohrid. Cazare si cina hotel Belvedere 4*, Ohrid; www.hotelbelvedere.com.mk/ (sau similar).
 
Ziua 3 /  27.04.2019:   OHRID - „Ierusalimul Balcanilor”
Mic dejun. Astazi vom porni sa descoperim orasul Ohrid, supranumit si” Ierusalimul Balcanilor”, datorita celor 365 de biserici care se construisera aici, cate una pentru fiecare zi a anului. Cunoscut ca fiind un important centru cultural, artistic si educational al lumii slave, Ohrid are radacini care dateaza inca din secolul X i.Chr. Amplasat chiar pe malul lacului cu acelasi nume, resursele sale naturale dar si cele cultural-istorice l-au inclus in patrimoniul mondial UNESCO. In piata principala a orasului, chiar langa zona portului, se gaseste monumentul dedicat Sfintilor Chiril si Methodiu (inventatorii alfabetului chirilic), alaturi de statuile discipolilor lor Sf.Klement si Sf.Naum. In zona veche a orasului, sunt situate numeroase case traditionale macedonesti si biserici cu o reala valoare istorica. Turul continua cu vizitarea Teatrului Antic, urmat de vizitarea Bisericii Sf. Maica a lui Dumnezeu Perivleptos (unde se află Galeria de Icoane, renumită pentru exemplele extraordinare de artă bizantină).
Pe culmea Dealului Ohrid se inalta semeata Fortareata Samuil, care domina imprejurimile, oferind turistilor o splendida panorama asupra intregului oras si a Lacului Ohrid. 
Vom incheia dupa-amiaza cu timp liber pentru cumparaturi in frumosul oras Ohrid. 
Seara, vom participa la Slujba de Inviere la biserica din localitate si ne vom spune cu totii: 
HRISTOS A INVIAT !”. La intoarcerea de la biserica, vom servi impreuna Cina de Inviere in cadrul hotelului. Cazare hotel Belvedere 4*, Ohrid; www.hotelbelvedere.com.mk/ (sau similar).
 
Ziua 4 / 28.04.2019:   OHRID – Sf.NAUM – OHRID
Mic dejun. Astazi, in Duminica Pastelui, *program liber la dispozitie pentru relaxare, sau *optional, va propunem sa descoperim o alta minunatie a Ohrid-ului ce rezista de veacuri, si anume, Manastirea Sf. NAUM, localizata foarte aproape de granita cu Albania. In aceasta zona se gasesc cele mai mari izvoare ce apartin de Lacul Ohrid, iar intreg arealul face parte din Parcul National Gallicica. Amplasata pe o stanca ce strajuieste malul Lacului Ohrid, manastirea Sf.Naum este construita in stilul medieval slavon, fiind inchinata Adunării Sfintilor Arhangheli. Mormântul Sfântului Naum este situat pe partea sudică, într-o cameră separată a manastirii, iar daca vă așezați capul pe mormânt, legenda spune ca puteți auzi batand inima Sf. Naum. 
Reintorsi la hotel, la pranz, vom participa impreuna la Dejunul Festiv de Paste (*supliment obligatoriu), cu preparate traditionale macedonene, intr-o atmosfera de sarbatoare, in acompaniamentul muzicii cu sonoritati locale.
Cazare si cina hotel Belvedere 4*, Ohrid; www.hotelbelvedere.com.mk/ (sau similar).
 
Ziua 5 / 29.04.2019:  OHRID – TIRANA – OHRID (135 km) 
Mic dejun. Timp liber sau *optional, va propunem astazi sa facem o mica incursiune in tara vecina, Albania. Aici vom vizita capitala TIRANA, oraș de o frumusețe neconvențională care te cucereste treptat; vom putea admira Piata Skanderbeg unde se afla Teatrul National de Opera si Balet, Muzeul National, Moscheea lui Et”hem Beu, Turnul cu Ceas, Cetatea Tirana, Piramida, Palatul Congreselor, monumentul eroului Isamil Qemali (cel care a initiat declaratia de independenta din anul 1912). In cursul serii, reintoarcere in Ohrid. Cazare si cina hotel Belvedere 4*, Ohrid; www.hotelbelvedere.com.mk/ (sau similar).
   
Ziua 6 / 30.04.2019:   OHRID – BITOLA – SKOPJE (250 km)
Mic dejun. Astazi ne continuam calatoria spre SKOPJE, capitala Macedoniei, dar nu inainte de a face un scurt popas in BITOLA, al doilea oras din Republica Macedonia, situat la altitudinea de 615 m, la poalele Muntelui Baba, care atinge inaltimea de 2600 m, in apropiere de granita cu Albania. Este un oras vechi, care a fost  fondat la mijlocul secolului al IV lea, i.Chr, de catre Filip al II-lea al Macedoniei (tatal lui Alexandru cel Mare). In timpul Imperiului Otoman, Bitola era un important centru islamic si un centru comercial cu o asezare strategica. Si astazi mai pot fi vazute cateva moschei datand din secolul al XVI-lea, dar si biserici ortodoxe si chiar una catolica in Bitola. De asemenea, in centru exista o multime cladiri istorice si se poate vizita Muzeul orasului, care adaposteste pe langa artefactele istorice si inscriptia Bitolei. 
Continuam periplul nostrum balcanic catre fermecatorul oras SKOPJE, capitala Macedoniei. In jurul pranzului, sosire in Skopje, unde vom avea ocazia, in cadrul turului panoramic de oras cu ghid local, sa admiram principalele obiective turistice: Moscheea Murat Sultan, Turnul cu Ceas, Biblioteca Nationala „Sf.Clement Ohridski”, Academia Macedoneana de Arta si Stiinte, Biserica Ortodoxa cu hramul Sf.Fecioare Maria, Teatrul National de Opera si Balet, Fortareata Skopje. Pasii ne vor purta apoi, intr-un agreabil tur pietonal, de-a lungul strazilor pitoresti, bogate in obiective istorice si culturale: vom vizita Fortareata Kale, de unde se deschide o panorama superba asupra zonei centrale a orasului; Moscheea Mustafa Pasha (sec.XV), apoi vom face un scurt popas la caravanseraiul Kapan An, vom intra sa ne inchinam la Biserica Iisus Mantuitorul (faimoasa ptr superbele iconostase sculptate in lemn, ce dateaza din sec.XIX). In jurul pranzului, vom avea la dispozitie timp liber pentru a incerca preparatele traditionale macedonesti. Turul continua apoi cu vizitarea fostelor bai turcesti – Hammanul Daut Pasha, monumentul lui Filip al II-lea, rege al Vechii Macedonii, Podul de Piatra, Piata Centrala denumita „Macedonia”, in mijlocul careia se afla cea mai impresionanta statuie din lume a marelui strateg militar Alexandru cel Mare. Turul se incheie la Casa Memoriala a Maicii Tereza. Cazare hotel 3*, Skopje.
 
Ziua 7 / 01.05.2019:   SKOPJE – CONSTANTA (850 km) 
Mic dejun. Astazi ne luam „La Revedere” de la frumusetile Balcanilor, si ne indreptam spre casa. Sosire la Constanta in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. 
 
TARIF Early booking: 385 Euro/persoana in camera dubla
(Grup minim: 25 persoane)
• La inscriere se achita un avans de 200 euro/persoana, iar diferenta urmeaza sa fie achitata pana pe 10.03.2019 
 
Servicii incluse:
- Transport autocar licentiat categorie minim 2*;
- Taxe de drum, autostrazi si parcari;
- Tur panoramic de oras SKOPJE cu ghid local si insotitor roman de grup;
- Tur panoramic de oras OHRID cu ghid local si insotitor roman de grup;
- Tur panoramic de oras BITOLA cu ghid local si insotitor roman de grup;
- 6 nopti cazare hotel 3* si 4* cu 6 mic dejun-uri si 4 cine incluse (1 noapte Veliko Tarnovo, 
4 nopti Ohrid, 1 noapte Skopje); 
- Ghid insotitor din partea agentiei, pe tot parcursul excursiei.
 
NU sunt incluse:
- Dejun festiv in ziua de Paste (25 Euro/pers) – supliment obligatoriu
- Excursiile optionale din ziua a 4-a si a 5-a:
   Excursie Manastirea Sf.Naum = 10 euro/pers;
   Excursie Tirana, Albania =  30 euro/pers;
- Biletele de intrare la obiectivele turistice
- Asigurare STORNO si medicala
 
Acte necesare: - pasaport valabil min.6 luni sau carte de identitate (pentru adulti)
- Pentru copiii minori, sunt necesare: pasaport si declaratia notariala de accept a parintilor (in cazul in care parintii sau unul dintre parinti nu insotesc copilul)
 
NOTA: 
- Agentia isi rezerva dreptul de a reordona programul excursiei pe zile cu respectarea in totalitate a serviciilor mentionate in program;
- Clasificarea hotelurilor este cea acordata in mod oficial de Ministerul Turismului din Bulgaria, respectiv Republica Macedonia;
- In derularea excursiei, pot aparea situatii de forta majora ca: intarzieri in trafic, schimbari de program, greve, conditii meteorologice etc, ce pot avea consecinte in derularea programului turistic. In aceste cazuri, agentia se obliga sa depuna toate eforturile pentru a gasi solutii in vederea depasirii situatiilor aparute dar, totodata, agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare pentru situatiile mentionate mai sus si in consecinta, nici pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente.
- In cazul in care unui turist i se interzice, de catre autoritatile de frontiera, iesirea sau intrarea din/in tara respectiva, acestuia nu i se mai poate restitui nimic din contravaloarea excursiei, iar agentia nu va suporta cheltuielile necesare repatrierii. 
 
 

 

Servicii incluse

- Transport autocar licentiat categorie minim 2*
- Taxe de drum, autostrazi si parcari
- Tur panoramic de oras SKOPJE cu ghid local si insotitor roman de grup
- Tur panoramic de oras OHRID cu ghid local si insotitor roman de grup
- Tur panoramic de oras BITOLA cu ghid local si insotitor roman de grup
- 6 nopti cazare hotel 3* si 4* cu 6 mic dejun-uri si 4 cine incluse (1 noapte Veliko Tarnovo, 4 nopti Ohrid, 1 noapte Skopje)
- Ghid insotitor din partea agentiei, pe tot parcursul excursiei.

Servicii neincluse

- Dejun festiv in ziua de Paste (25 Euro/pers) - supliment obligatoriu
- Excursiile optionale din ziua a 4-a si a 5-a: Excursie Manastirea Sf.Naum = 10 euro/pers
Excursie Tirana, Albania = 30 euro/pers
- Biletele de intrare la obiectivele turistice
- Asigurare STORNO si medicala

 

REZERVA OFERTA / CERE INFORMATII
Agentia de turism Christian Travel va pune la dispozitie o gama variata de oferte de turism. Christian Travel va ofera pachete turistice in tari precum Romania, Grecia, Turcia, Bulgaria, etc. Ofertele agentiei de turism Christian Travel includ vacante pe litoral sau la munte, sejururi, oferte early booking, oferte speciale sau last minute.