Excursie Cazanele Dunarii si Belgrad

4
 
Transport autocar
Perioada 21.07 - 26.07.2024
 
48221
persoana

Autocar 21 – 26.07.2024

6 zile/ 5 nopti

 

TURNU SEVERIN – Cazanele Dunarii – BELGRAD – NOVI SAD – Manastirea Prislop – SEBES 

Ziua 1 / CONSTANTA – TURNU SEVERIN:

Ora 06:00 plecare din Constanta. Ora 9:00 imbarcare din Bucuresti. In cursul dupa-amiezii, sosire la Drobeta Turnu-Severin. 

La Drobeta, se desfasoara, in toata splendoarea ei, Dunarea: Inainte de a se domoli in Campia Romana, fluviul Dunarea se strecoara prin trecatoarea stramta a Defileului Portile de Fier, incadrat de peretii abrupti de stanca. Inca din vremea stapanirii romane, imparatul Traian  a ordonat constructia unui pod, si astfel, pana si in zilele noastre, se pot vedea ultimii doi piloni ai formidabilei opere de arta conceputa de Apolodor din Damasc, inaltata in doar trei ani (103-105), pentru a facilita marsul trupelor si traversarea materialelor necesare pentru cucerirea Daciei. Tot aici, se gasesc ruinele Cetatii medievale a Severinului, construita de catre Septimius Severus (193). 

Seara,cazare, Hotel Continental 3*, Drobeta Turnu-Severin. 

Ziua 2 / TURNU SEVERIN – ORSOVA – Cazanele Dunarii - BELGRAD:

Mic dejun. In cursul acestei zile vom calatori catre locurile unde Dunarea strabate cea mai ingusta si mai grandioasa zona a defileului, Cazanele Dunarii.

Din Orsova vom face o plimbare cu salupa in cel mai frumos defileu al Europei, Defileul Dunarii, un loc magic, unde muntii Carpati intalnesc Dunarea si creeaza un spectacol al naturii. Vom admira Cazanele Mari, apoi Cazanele Mici unde puteti admira Manastirea Mraconia, Tabula Traiana si chipul sculptat in stanca al regelui dac Decebal, pentru ca apoi sa va reintoarceti in Orsova.

Dupa amiaza traversam granita la Portile de Fier si pe malul sarbesc al Dunarii ne vom indrepta spre Belgrad care este capitala si cel mai mare oras al Serbiei situat la confluenta dintre raul Sava si fluviul Dunarea, unde campia Panonica intlneste Balcanii.

Cazare hotel Nobel Palace 4*, Belgrad. www.nobelbelgrade.com (sau similar)

Ziua 3/ BELGRAD

Mic dejun. Astazi, alaturi de ghidul local vom porni intr-un tur al Orasului Alb – cum mai este denumit Belgradul. Vom admira Catedrala Sfantul Sava, Piata Slavia, Parlamentrul, Primaria din Belgrad, Teatrul National si Universitatea. Dupa acest tur panoramic vom continua vizita cu zona Skadarlija, numita si Montmartre belgradean. Aici pe stradutele inguste vom descoperii mici galerii cochete, expozitii in aer liber, dar si multe cafenele si restaurante.

In continuare va puteti bucura de o dupa amiaza de plimbare sau cumparaturi in centrul orasului.

Cazare hotel Nobel Palace 4*, Belgrad

Ziua 4/ BELGRAD – NOVI – SAD - BELGRAD

Mic dejun. Astazi puteti continua pe cont propriu vizita orasului Belgrad sau *optional va propunem vizita orasului NOVI SAD, capitala provinciei Voivodina. Orasul mai este cunoscut sub denumirea de Atena sarbeasca. Vom merge insotiti de ghidul local intr-un tur pietonal pentru a admira Piata Libertatii, Banca de Economii, Teatrul National, Sinagoga, Catedrala Ortodoxa Sfantul Gheorghe, Palatul Episcopal, Primaria. 

La intoarcere vom putea face pauze pentru a ne bucura de privelisti minunate ale provinciei ce o strabatem.

Reintoarcere la Belgrad unde putem incheia seara *optional intr-un restaurant cu specific sarbesc.

Cazare hotel Nobel Palace 4*, Belgrad

Ziua 5 / BELGRAD – Mn. PRISLOP – SEBES

Mic dejun. Dupa care ne vom indrepta spre Romania. Pe traseu ne vom indrepta spre Tara Hategului unde vom opri la Silvasul De Sus, loc unde se afla Manastirea Prislop. Cadrul natural unic, inconjurata de crestele destul de inalte ale muntilor, dar si de bogatele paduri de foioase si conifere, Manastirea Prislop atrage turisti ajunsi in regiune.

Tot aici se afla mormantul parintelui Arsenie Boca care 1948 devine staretul manastirii, iar dupa ce salasul s-a transformat in manastire de maici, a ramas duhovnic, pana in 1959, cand comunistii au risipit obstea si parintelui Arsenie Boca i-au stabilit domiciliu fortat la Bucuresti.

Cazare hotel Leul de Aur 4*, Sebes. www.leuldeaur.com; (sau similar)

Ziua 6 / SEBES - CONSTANTA

Mic dejun. Cu sufletul plin de frumusetile vazute si traite, ne pregatim de plecare spre Constanta. 

Sosire in Constanta in functie de conditiile de trafic.

2350 lei/persoana/in camera DUBLA

3050 lei camera SINGLE

- Transport cu autocar;

- Taxe autostrazi si parcari;

- Tururile si vizitele cuprinse in program;

- Ghid local pentru turul orasului Belgrad

- Salupa pentru excursia la Cazanele Dunarii; 

- 1 nopti cazare in hotel 3* cu mic dejun la Turnu Severin;

- 3 nopti cazare in hotel 4* cu mic dejun la Belgrad

- 1 noapte cazare in hotel 4* cu mic dejun la Sebes

- Polita de asig.pt. insolvabilitate si/sau faliment

- Asistenta turistica din partea agentiei.

- Biletele de intrare la obiectivele turistice;

- Masa de pranz; 

- Excursiile optionale: ziua a 4-a Tarif =  40 euro ; Cina traditionala 

- Alte servicii decat cele cuprinse la “servicii incluse”.

- pasaport valabil min. 6 luni sau carte identitate

- pentru copii minori sunt necesare: pasaport si declaratia notariala de accept a parintilor(in cazul in care parintii sau unul dintre parinti nu insotesc copilul)

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.