Excursie Maramures si Bucovina

Biserici de lemn, peisaje, port si traditii MARAMURESENE si BUCOVINENE

3
 
Transport autocar
Perioada 29.07 - 03.08.2024
 
36894
persoana

Circuit autocar 6 zile / 5 nopti

29.07 – 03.08.2024

Ziua 1 : CONSTANTA – BUSTENI;  (350 Km)

Ora 07:00 plecare din Constanta spre Busteni, mica statiune montana ce se afla la baza masivului Caraiman. Dupa amiaza program la alegere in statiune sau puteti urca intr-o mica drumetie pana la Manastirea Caraiman ce are hramul “Ïnaltarea Sfintei Cruci”si a fost infiintata in anul 1998 la initiativa Parintelui Gherontie Puiu.  Cazare si cina hotel 3*;

 

Ziua 2: BUSTENI – TARGUL MURES - VISEUL DE SUS; (400 Km)

Mic dejun. Astazi ne vom bucura de frumusetile pe care ni le ofera plaiurile inverzite ale Transilvaniei pe traseul catre Maramuresul - de vis.Vom face o scurta oprire in orasul istoric Targu Mures, care este centrul cultural al Tinutului Secuiesc si unul dintre cele mai frumoase orase din Romania.

Seara sosire la Viseul de Sus unde natura vine in sprijinul oamenilor pentru ca sa ii faca fericiti. Localitatea  este amplasată în Depresiunea Maramureşului, culoarul Vişeului, la poalele Munţilor Rodnei.

Cazare si cina hotel 3*;

 

Ziua 3: VISEUL DE SUS – SIGHETUL MARMATIEI – SAPANTA – BARSANA – BOTIZA – VISEUL DE SUS; (180 Km)

Mic dejun. Program liber la alegerea turistilor sau *optional: trecem prin satul Vadul Izei cunoscut pentru mestesugarii sai ce ofera pe langa clopuri, cergi sau covoare din lana vopsita in culori vegetale si frumoase obiecte impletite din rachita sau alun si ne vom ne vom indrepta catre Sighetul Marmatiei pentru vizitarea Memorialului Victimelor Comunismului si al Rezistentei. Dupa pranz ne vom indrepta spre Sapanta, localitate a carei faima se trage de la Cimitirul Vesel care este creatia artistului popular Stan Ion Patras . 

Cele mai mult de 800 de cruci pictate cu un fundal albastru sunt inscrise cu scurte poezii in care satira se gaseste frecvent. Tot in Sapanta vom mai putea vizita Manastirea Peri. Cum Maramuresul este – taramul lucrurilor simple – dupa amiaza va poftim sa continuam plimbarea pentru a admira renumitele biserici din lemn care au fost incluse pe lista mostenirilor internationale a UNESCO in 1999. Vom vizita bisericile de la  Barsana si  Botiza.

Seara reintoarcere pentru cina si cazare la Viseul de Sus, hotel 3* ;

 

Ziua 4 :  VISEUL DE SUS 

Mic dejun. Program liber la alegerea turistilor sau * optional excursie de jumatate de zi cu Mocanita (tren cu aburi pe valea Vaserului ce traverseaza muntii Maramuresului in mijlocul unuia dintre cele mai frumoase si salbatice peisaje din Romania). Cazare si cina laViseul de Sus, hotel 3*;

 

Ziua 5 : VISEUL DE SUS  - Sat CIOCNESTI – Mn.HUMOR – TARGUL NEAMT ( 250 KM)

Mic dejun. Astazi vom porni din Maramures prin Pasul Prislop spre dulcea Bucovina. Vom strabate cea mai inalta trecatoare din Romania (1413 m) si cu o lungime de 50 km. Pe traseu vom ajunge intr-o frumoasa localitate bucovineana, asezata intre munti si vai, intr-un peisaj de poveste. Satul Ciocanesti, despre el este vorba este renumit pentru decorul exterior al caselor care prezinta ornamente cu simboluri populare. In plus localnicii pastreaza inca vie traditia incondeierii oualelor si chiar exista un muzeu dedicat acestei indeletnicirii. Pe traseu ne vom mai opri sa admiram o alta frumusete a plaiurilor bucovinene, manastirea Humor cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” care prezinta o serie de trasaturi distinctive, lipsa turlei de deasupra naosului, precum si prezenta pentru prima data in arhitectura moldoveneasca, a unui pridvor deschis.In timpul voievodului Vasile Lupu, Manastirea Humorului a fost inconjurata de un zid de piatra si s-a ridicat un turn de aparare (1641), turn pastrat pana in zilele noastre..

Cazare si cina Targuul Neamt, hotel 3 *.

 

Ziua 6: TARGUL NEAMT – Mn. AGAPIA – Mn. VARATEC – CONSTANTA;  (510 Km)

Mic dejun.Pe drumul de intoarcere spre Constanta vom poposi sa vizitam Manastirea Agapia, cea mai mare manastire de maici din Romania si care are pictura realizata de marele pictor Nicolae Grigorescu, iar apoi Manastirea Varatec situata intr-o poiana de la poalele muntilor. Cu sufletul incarcat de privelisti si locuri minunate ne vom intoarce in cursul serii acasa, la Constanta.

 

1.800 lei/persoana in camera dubla

2150 lei in camera single

( Grup minim 35 persoane)

 

- transport cu autocar licentiat 

- taxe autostrazi si parcari

- tururile si vizitele cuprinse in program

- 5 nopti cazare in hoteluri de 3* cu mic dejun si cina 

- asistenta turistica din partea agentiei

 

- biletele de intrare la obiectivele turistice, muzee

- masa de pranz

- alte excursii decat cele cuprinse la “servicii incluse”

- excursiile optionale din ziua a 3-a (120 lei/pers) si a 4-a (90 lei/pers si 80 lei/pers pensionar)

- serviciile de ghizi locali

 

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.