Paste 2024 in Grecia

VELIKO TARNOVO – LOVECH - SALONIC – PEREA – VERGINA - PLOVDIV

4
 
Transport autocar
Period 02 - 07 mai 2024
 
540
persoana/5 nopti

Autocar - 6 zile / 5 nopti 

02.05. – 07.05.2024

JOI, 02.05.2024: CONSTANTA – VELIKO TARNOVO; 

Ora 07:00 plecare din Constanta catre VELIKO TARNOVO, orasul cu parfum medieval, strabatut de raul Yantra, cu stradute in panta, inguste si pietruite, cu cetatea ce se inalta pe deal, cu mici restaurante si hoteluri, cu puncte minunate de panorama.

Dupa cazare * optional va propunem o plimbare catre LOVECH un orasel boem si unul din cele mai vechi din Bulgaria. Aici vom admira simbolul orasului care este podul acoperit ce traverseaza raul Osam si leaga cartierul vechi de cel nou. Podul construit intre anii 1872-1874 si se aseamana cu Ponte Vecchio din Florenta, pentru ca inauntru e plin de magazine de suveniruri si dulciuri. Apoi in cartierul Varosha vom vedea o galerie de arta in Biserica Sveta Nedelya (Sfanta Duminica), cu fresce pictate in 1873.

La retur vom continua plimbarea de seara in Veliko Tarnovo pe strada Gurko, una din cele mai frumoase strazi din centrul istoric, iar apoi nu putem rata strada Stefan Stanbolov cu restaurante si magazine.

Cazare Veliko Tarnovo, hotel Grand Yantra 4* ( sau similar); www.yantrahotel.com

VINERI, 03.05.2024: VELIKO TARNOVO – PEREA;

Mic dejun. Vom porni catre Grecia, a doua tara din itinerariul nostru.

Grecia este un loc minunat de vizitat în perioada Paştelui. În întreaga ţară se sărbătoreşte Săptămâna Mare şi Învierea lui Hristos cu diferite obiceiuri în funcţie de zonă.

Anul acesta ne vom indrepta catre PEREA, statiune situata pe malul golfului Termaikos, in apropiere de Salonic, capitala Macedoniei de Nord si al 2-lea oras ca marime din Grecia. Statiunile Agia Triada, Perea, Nea Michaniona datorita plajelor cu nisip auriu, a restaurantelor, tavernelor si cafenelelor sporesc frumusetea orasului Salonic.

Seara, participam la slujba Prohodului (Epitafio) la o bisericuta din apropierea hotelului. 

Cazare si cina hotel Golden Star 4* ( sau similar) ; www.goldenstarhotel.com

SAMBATA, 04.05.2024:

Mic dejun. Program liber in statiunea Perea sau *optional ne vom indrepta spre VERGINA – unde vom vizita Mormantul Regelui Macedonean Phillip al II-lea, tatal lui Alexandru cel Mare care a fost descoperit in anul 1977 de catre arheologul Manolis Andronikos de la Universitatea din Salonic. Mormantul este una din cele mai mari descoperiri arheologice ale secolului XX pe teritoriul Greciei si se afla la Aigai. Tot aici vom gasi Soarele de la Vergina cu 16 raze ( cei 12 zei ai Olimpului si cele patru elemente ale naturii: apa, aer, foc si pamant), o superba coroana de aur de 717 g cu 313 frunze de stejar si 6 de ghinde, armuri placate cu aur.

Dupa incursiunea in istoria Greciei ne vom indrepta catre un alt loc minunat, Manastirea Panagia Soumela situata in zona muntoasa din apropierea orasului Veria. Ea adaposteste icoana facatoare de minuni a Fecioarei Maria “Panagia Soumela”. Potrivit traditiei, aceasta icoana a fost pictata de Sfantul Apostol si Evanghelist Luca. 

Dupa amiaza reintoarcere la hotel in Perea.

Seara vom pleca cu totii la slujba de Inviere, dupa care ne vom spune: “HRISTOS A INVIAT!”  si apoi la hotel vom putea servi traditionala supa Magiritsa.

Cazare hotel Golden Star 4* (sau similar);

DUMINICA, 05.05.2024:

Dupa micul dejun va invitam la o plimbare pe faleza din Salonic. Vom revedea cu placere Turnul alb, simbolul Salonicului, Arcul lui Galerius, Rotonda, Piata Aristotel, 

La pranz, intoarcere la hotel pentru dejun festiv de Paste cu preparate si muzica in spirit grecesc .

Cazare hotel Golden Star 4 (sau similar)*;

LUNI 06.05.2024: PEREA – PLOVDIV:

Mic dejun. Astazi vom parasi frumoasa Grecie si vom continua calatoria spre Bulgaria.

Ne vom indrepta spre Plovdiv, una dintre cele mai frumoase destinatii din Bulgaria, o adevarata bijuterie ascunsa, incarcata de istorie, cultura, monumente si peisaje minunate.

Orasul vechi este cea mai frumoasa atractie din Plovdiv: Teatrul Roman Philippopolis, Casa Klianti, Casa Lamartine, vechea farmacie Hippocrates, Biserica Sfintii Ctin si Elena, Muzeul Regionl Etnografic, poarta medievala Hisar Kapia, strada Glavnata care este un loc de promenada plin de viata. 

Dupa ce privirile ne-au fost incantate de locuri minunate putem incheia seara la unul din restaurantele elegante ale orasului.

Cazare Plovdiv, hotel Ramada Trimontium 4 (sau similar)*; www.wyndhamhotels.com/ramada

MARTI 07.05.2024: PLOVDIV – CONSTANTA:

Dupa micul dejun ne vom indrepta spre Constanta.

Spre seara vom ajunge acasa, in functie de conditiile de trafic si formalitatile vamale.

Loc in camera dubla 540 Euro/pers in camera dubla

690 Euro/ pers in camera single

- transport autocar clasificat   

- taxe de drum si autostrada                                                 

- ghid insotitor pe tot parcursul excursiei      

- 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Grand Yantra 4* Veliko Tarnovo

- 3 nopti cazare cu mic dejun hotel Golden Star 4* Perea, Grecia

- 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Ramada 4* Plovdiv, Bulgaria

- 1 cina vineri 03.05.2024

- traditionala Magiritsa in noaptea de Paste

- dejun festiv in ziua de Paste

- polita de asig.pt. insolvabilitate si/sau faliment

- Bauturile la masa ( cina si masa Festiva de Paste)

- Excursia optionala din ziua  1-a = 25 Euro/pers

- Excursia optionala din ziua a 3-a = 30 Euro/pers

- Asigurare STORNO sau Asigurare medicala de calatorie Safe Travel

- Agentia isi rezerva dreptul de a reordona programul excursiei pe zile cu respectarea in totalitate a serviciilor mentionate in program

- Clasificarea hotelurilor este cea acordata in mod oficial de Ministerul Turismului din Grecia si Bulgaria.

- In derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora ca: intarzieri in trafic, schimbari de program, greve, conditii meteorologice etc, ce pot avea consecinte in derularea programului turistic. In aceste cazuri agentia se obliga sa depuna toate eforturile pentru a gasi solutii in vederea depasirii situatilor aparute dar, totodata, agentia noastra nu poate fi facuta raspunzatoare pentru situatiile mentionate mai sus si in consecinta, nici pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente.

- In cazul in care unui turist i se va interzice, de catre autoritatile de frontiera, iesirea sau intrarea din/in tara respective, acestuia nu i se mai poate restitui nimic din contravaloarea eexcursiei ,iar agentia nu va suporta cheltuielile necesare repatrierii.

- transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.